Article_Top_970x250

Žižović: "Ne mogu navijačima obećati pobjedu, ali mogu da će pristup i angažman biti na visokoj razini!"

Premijer liga BiH: Čelik - Zrinjski

Žižović: "Ne mogu navijačima obećati pobjedu, ali mogu da će pristup i angažman biti na visokoj razini!"

velj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon zimske pauze, ovog vikenda započinje drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Nogometaši Zrinjskog u nedjelju, u 20. kolu gostuju u Zenici kod ekipe Čelika. Zrinjski odavno nije bio u ovakvoj situaciji, a to je da s pete pozicije ulazi u drugi dio sezone, što će svakako miti jedan izazov za igrače.

Trener Plemića Mladen Žižović obratio se novinarima na press konferenciji.

"Iza nas je jedan pripremni period u kojem smo dosta promijenili ekipu. Samim tim što smo dosta mijenjali, znači da nismo bili zadovoljni rezultatima i igrom u prvom dijelu sezone. Želimo u ovom narednom periodu jednom dobrom i konstantnom igrom zadovoljiti ambicije kluba, a svi dobro znamo kakve ambicije Zrinjski ima svake sezone. Pauza je bila preduga i to je jedan problem s kojim se susreću sve ekipe Premijer lige", kazao je Žižović te se osvrnuo i na Čelik:

"Ekipa Čelika je, kao i mi, dosta izmijenjena. Međutim, moramo znati kako su to igrači koji su itekako iskusni i njih 7-8 je dugi niz u Premijer ligi te imaju iza sebe zavidne karijere. Tako da se znaju nositi s pritiskom koji je pred njima, a to je opstanak u ligi. Samim tim, svjesni smo kako nas čeka jedna teška utakmica, ali nadam se kako ćemo kvalitetno odgovoriti na očekivan pritisak koji će nam domaćin postaviti. Znamo što nas čeka, ali mi imamo ekipu koja može odgovoriti svim protivnicima. Mislim kako smo u ovom pripremnom periodu iskristalizirali nekih 15-ak igrača koji će se ravnopravno boriti za prvu momčad. Ako želimo ispuniti svoje zacrtane ciljeve, onda svaku utakmicu moramo ići na pobjedu i tako će biti i u Zenici.Ne mogu navijačima obećati pobjedu, ali ono što mogu je da će pristup i angažman biti na visokoj razini."

Problemi s ozljedama

"Sigurni smo kako u ovom susretu za nas neće nastupiti Govedarica, Barišić i Šovšić, a za ostale ćemo vidjeti nakon današnjeg treninga."

Zimski prijelazni rok

"Mišljenja sam kako smo odradili dobar posao s pojačanjima u ovom zimskom periodu i smatram kako ćemo sigurno igrati bolje nego li u prvom dijelu sezone. Bit će potrebno malo vremena da se ovi novi igrači uigraju. Pogotovo mislim na Miškovića, Zeca i Škrbića koji su nam se kasno priključili."

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore