Article_Top_970x250

Željana Zovko u Širokom Brijegu: ´Glas Hrvata iz BiH snažno se čuje u Europskom parlamentu´

uoči eu izbora

Željana Zovko u Širokom Brijegu: ´Glas Hrvata iz BiH snažno se čuje u Europskom parlamentu´

svibnja 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: HDZ BiH

Zastupnica u Europskom parlamentu i kandidatkinja na listi Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament Željana Zovko boravila je ovog ponedjeljka u Širokom Brijegu.

Posjet je počeo u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gdje je ravnatelj ove institucije Ivan Jurilj zastupnicu Zovko upoznao s aktivnostima Ureda.
Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić prisutne su upoznali sa situacijom i aktualnim projektima u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Gradu Širokom Brijegu. Zastupnica Zovko predstavila je aktivnosti u proteklom mandatu  te je najavila buduće projekte za koje će se zalagati zastupnici HDZ-a.

Program je nastavljen u Dvorani Skupštine ŽZH gdje je održan okrugli stol „Važnost izlaska na izbore za Europski parlament“. Na istom, u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg, sudjelovali su mladi iz Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda kao i predstavnici vlasti sa svih razina te stranački dužnosnici HDZ-a BiH. 
Zastupnica Željana Zovko u obraćanju je istaknula sve  pozitivno što se u Europskom parlamentu učinilo, kako za Republiku Hrvatsku, tako i za hrvatski narod u cjelini, posebice kada je u pitanju položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Istaknula je kako je svoje znanje i iskustvo usmjerila na ukazivanje na neravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH te borbu za poboljšanje istoga, kao i za europski put BiH. Poručila je kako se zalaganjem zastupnika HDZ-a glas Hrvata iz BiH snažno čuje u Europskom parlamentu. Ukazala je i na mogućnosti koje Europski parlament nudi mladima, istaknuvši primjere mladih iz Županije Zapadnohercegovačke koji su stažirali u Europskom parlamentu

Na važnost izlaska na Europske izbore, koji će se održati u nedjelju 26. svibnja, ukazali su gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul te domaćin događaja, predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg Toni Galić. Zastupnici Zovko zahvalili su se na odgovornom i dosljednom djelovanju u Europskom parlamentu. Nakon izlaganja uslijedila su pitanja od strane sudionika. 

Okruglim stolom moderirao je dopredsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul koji je prisutne upoznao s detaljima vezanim za izbore. Rok za registraciju birača je do srijede 15. svibnja, a svi državljani s prebivalištem u BiH kojima je izdana osobna iskaznica Republike Hrvatske ne moraju se prethodno aktivno registrirati, jer su već aktivno registrirani u konzularno područje prema adresi prebivališta (birači s područja ŽZH glasuju u Mostaru). Više informacija oko registracije može se saznati na www.uprava.gov.hr.

S okruglog stola poslan je poziv svim hrvatskim državljanima u BiH da 26. svibnja iskoriste svoje pravo, iziđu na izbore za Europski parlament, te podrže listu Hrvatske demokratske zajednice, priopćeno je iz Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250