Article_Top_970x250

ZBOG PREDSJEDNIKA-REVOLVERAŠA PREKINUTO PRVENSTVO Grčka Vlada suspendirala ligu

raspištoljila se i vlada

ZBOG PREDSJEDNIKA-REVOLVERAŠA PREKINUTO PRVENSTVO Grčka Vlada suspendirala ligu

ožu 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Grčka vlada do daljnjeg je prekinula nogometne prvenstvo države nakon što su scene kako Ivan Savvidis, predsjednik PAOK-a, ulijeće na teren s pištoljem na derbiju s AEK-om, šokirala svijet. 

"Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Natjecanje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima," rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis. Dodao je da je Vlada oko spomenutih pravila u pregovorima s grčkim nogometnim savezom i međunarodnim nogometnim asocijacijama. 
 
Odluka o prekidu natjecanja u prvoj nogometnoj ligi, donesena je dakle na najvišoj razini, nakon razgovora koji je trajao nekoliko sati, a potpisao ju je premijer Aleksis Cipras. "Odlučili smo se za suspenziju natjecanja do daljnjeg. Tri godine trudimo se očistiti nogomet, ali očito je vrijeme za još rigoroznija i oštrija pravila."

Grčka televizija objavila je da je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa koji je ušao na teren s pištoljem za pojasom. Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu koji se dogodio u posljednjim trenucima utakmice između PAOK-a i AEK-a kada je sudac priznao, a potom poništio pogodak domaćeg sastava.
 
U 90. minuti utakmice Fernando Varela doveo je PAOK u vodstvo 1:0. Sudac Georgios Kominis pokazao je na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio gol zbog  zaleđa, ali ne strijelca Varele nego suigrača Mauricija.
 
Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savvidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i direktor kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

"Gotov si," vikali su Savvidis i Michal sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a su pobjegli u svlačionicu. Ali, sudac je naknadno priznao pogodak.
 
"Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč," napisao je sudac u izvještaju. Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz sudačku pratnju, kao i igrači AEK-a.

Tagovi:

Article_Bottom_970x250