Article_Top_970x250

Zbog Andreja Kramarića u Češkoj se ne spava! Toliko ga obožavaju...

hrvatski nogometaš

Zbog Andreja Kramarića u Češkoj se ne spava! Toliko ga obožavaju...

svibnja 01, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ma kakav Messi, kakav Ronaldo, neki drugi nogometaš živi u srcima ljudi iz maloga mjesta u srednjoj Češkoj.

Otkako je Andrej Kramarić počeo zabijati za Hoffenheim i zablistao je i u dresu Hrvatske, izazvao je interes nogometnih navijača u selu Krámy iz općine Příbram. Nakon saznanja da hrvatski golgeter nosi nadimak 'Krama', euforije nije bilo kraja jer ove su riječi vrlo slične. Stoga su nogometaši iz čeških Krama osnovali Fanclub Andreja Kramarića, piše Tportal.

Pomno se prate rezultati, svaki se pogodak njihovog idola slavi potocima piva. Naravno, bit će još većih ovacija ako Kramarić bude zabijao na SP u Rusiji. Krámy je arhaičan češki izraz za dućane.

U okolici sela su nekada postojali zlatni rudnici i tu su se okupljali trgovci sa potrebnim artiklom za rudare. Danas u selu živi oko 60 stalnih stanovnika i nekoliko desetaka praških vikendaša. Nogomet i pivo im je najveća strast.

Većina kramskih muškaraca aktivni su nogometaši i svi su registrirani u susjednom većem selu Velká Lečice, tamošnji klub Sokol natjeca se u trećoj ligi općine Příbram.

Što više, nogometom žive starije i mlađe žene iz Krama, 45-godišnja kapetanica Jaroslava Vanová-Kaká predvode ih u Velkoj Lečici, učesniku ženske regijonalne lige u malom nogometu.

A sada imaju 'svog' Kramu. Šta će na sve to reći Andrej Kramarić?

Dnevnik.ba