Article_Top_970x250

Završen sastanak HDZ-a BiH i SDA

u sarajevu

Završen sastanak HDZ-a BiH i SDA

velj 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Drgan Čović i Bakir Izetbegović screenshot via N1

Završen je sastanak visokih stranačkih izaslanstava HDZ-a BiH i SDA

Izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH predvođena predsjednikom stranke Draganom Čovićem održala je sastanak u središnjici Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu s izaslanstvom SDA koju predvodi predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

"Još jedan sastanak u jednoj dobroj atmosferi. Mislim da smo napravili još jedan korak ka ulasku u koaliciju na svim nivoima, na kantonalnom nivou je to već krenuli. Cijenim da ćemo u prvoj polovini ožujka imati već definirane koalicije. Bilo je riječi i o prioritetima na koje se treba fokusirati, europski put BiH, NATO put BiH, razvoj privrede, brzo kreiranje novih radnih mjesta, izgradnja infrastrukture, zaustavljene odlaska mladih ljudi iz BiH. Poseban detalj je bio je konstituiranje novog saziva u Domu narodu Parlamenta FBiH. Cijenim da bi mogli već u prvoj polovini iduće sedmice imati konstituiranje Dom naroda. Atmosfera je bila dobra što je za nas vrlo važno i mislim da idemo u pravom smjeru", kazao je Izetbegović.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da je razgovarano o suradnji dvije stranke, euroatlantskom putu i uspostavi vlasti u BiH.

"Što se tiče suradnje dvije stranke, ona je nužna za BiH i na tome trebamo zajedno raditi. Bojim se da je napravljena jedna velika šteta u proteklom vremenu, zadnjih godinu i pol vremena, upravo suradnji dvije stranke, pa se to pomalo prenese na predstavnike dva naroda u cjelini. Trebamo tražiti rješenja s partnerima kako napraviti iskorak. Uvjereni smo da je kandidatski status BiH trebao biti dodijeljen prošle godine. Što se tiče Vijeća ministara, naše uvjerenje je da to moramo uraditi odmah, da nema nijednog razloga, bilo kakvih potreba za uvjetovanje bilo koga jer to ide na štetu svih nas", kazao je Čović. - prenosi N1.

On je dodao da je formiranje vlasti na federalnoj razini preznačajno i da bi Dom naroda FBiH trebao biti formiran do kraja sljedećeg tjedna.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250