Article_Top_970x250

Zastupnik testirao Coca-Colu na koronavirus, zbog neznanja rezultat ispao pozitivan

austrija

Zastupnik testirao Coca-Colu na koronavirus, zbog neznanja rezultat ispao pozitivan

pro 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixabay

Zastupnik Michael Schnedlitz testirao je antigenskim testom Coca-Colu na koronu. Htio je potvrditi svoju teoriju da su ti testovi beskorisni, no izostavio je bitan korak, zbog čega bi Cola ispala pozitivna i na trudnoću.

Član Nacionalnog vijeća Austrije Michael Schnedlitz na sjednici je za govornicom odlučio testirati Coca-Colu na koronavirus. Uzeo je brzi antigenski test koji je nedugo nakon testiranja pokazao pozitivan rezultat. 

Predsjedniku Vijeća potom je rekao:

- Gospodine predsjedniče, imamo problem. Imamo slučaj koronavirusa!

Zastupnik je ovim eksperimentom htio ukazati na navodnu beskorisnost testiranja ovim testovima koji porezne obveznike stoje 67 milijuna eura, prenosi desni list Unzensuriert. No to testiranje je na kraju ispalo populistički potez jer nije napravljeno po uputama proizvođača, a zastupnik je izostavio jedan bitan korak. 

Obmanuo javnost

Welt je kontaktirao proizvođača antigenskog testa i napravio analizu Schnedliztovog testiranja. Schnedlitz test koristi pogrešno –  izravno tamponom uzima Colu i kapa ju na test, a to nije tako jednostavno. Izostavio je i korak u kojem se uzorak uvijek prvo umetne i zarotira u kiselini poznatoj kao pufer, a tek onda se kapa dalje. Pufer je tekućina koja održava pH vrijednost stabilnom, u određenom rasponu, što sprječava kiseline iz uzorka da reagiraju s antitijelima u testu. Kako je zastupnik izostavio taj korak, kiseline sadržane u Coli reagirale su s antitijelima koja bi trebala hvatati proteine ​​virusa, prenosi 24sata.hr.

 - Na ovaj način bi bilo koji test na trudnoću bio pozitivan. Prije nego što se časni član parlamenta upusti u ovakve neugodne izjave, možda bi imalo smisla samo se malo pozabaviti kemijom - poručili su iz tvrtke Dialab koja proizvodi antigenske testove. 

Dnevnik.ba