Article_Top_970x250

Zanetti otkrio razlog zbog kojeg je Adriano propao: "Bili smo u sobi kada je primio poziv. Bacio je telefon i počeo vrištati"

nekadašnje zvijezde intera

Zanetti otkrio razlog zbog kojeg je Adriano propao: "Bili smo u sobi kada je primio poziv. Bacio je telefon i počeo vrištati"

svibnja 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dugogodišnji kapetan Intera iz Milana Javier Zanetti govorio je o nekadašnjem suigraču Adrianu. Kako kaže, najviše mu je najviše krivo što mu nije uspio pomoći.

- Kada je dao gol Realu u prijateljskoj utakmici, rekao sam sebi da je on novi Ronaldo. Ali, dolazio je iz favela i to me plašilo, jer sam vidio koliko je opasno tamo. Kada postanete bogati, a prethodno niste imali ništa, sve postane podmuklo, rekao je Zanetti.

Zanetti kao okidač za pad Adriana vidi smrt njegovog oca.

Kada je Adrijano dobio poziv u kojem mu je rečeno da mu je umro otac, bili smo u sobi. Bacio je telefon i počeo da vrišti. I danas mi je loše kada se toga sjetim. Od toga dana smo Massimo Moratti (bivši predsjednik Intera) i ja na njega gledali kao na mlađeg brata. Nastavio je da igra, pogađa i golove posvećuje ocu, ali nakon tog poziva ništa nije bilo isto. Nismo uspjeli da ga izvučemo iz depresije. To je moj najveći poraz, osjećao sam se nemoćno, dodao je Zanetti. 

O Adrianu se poslije završetka karijere mnogo toga pisalo, ali ponajčešće da se vratio tamo odakle je sve krenulo i da novca više nema.

Dnevnik.ba