Article_Top_970x250

Zagrebački vatrogasci spašavaju King's Landing: "Ne dok je naša smjena!"

Facebook hit

Zagrebački vatrogasci spašavaju King's Landing: "Ne dok je naša smjena!"

svibnja 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Fotografirali su se kako gase požar u petoj epizodi osme sezone planetarno popularne "Igre Prijestolja", čije su scene snimane upravo u Dubrovniku.

Na Facebook stranici zagrebačke vatrogasne postrojbe osvanula je fotografija koja je oduševila javnost. Naime, dečki su se fotografirali kako gase požar u petoj epizodi osme sezone planetarno popularne "Igre Prijestolja", čije su scene snimane upravo u Dubrovniku.

U spomenutoj epizodi, koja je dio osme i posljednje sezone HBO-ove uspješnice, Daenerys zapali žive ratnike King's Landinga, kao i cijelo mjesto u kojem su nevini građani, a među njima su i žene i djeca. Dečki su tu prepoznali svoj trenutak.

 

"Vatrogasna postrojba u Zagrebu stoji uz našu braću u Kraljevom Grudobranu. Vatri smo rekli 'Ne dok je naša smjena'", napisali su uz fotografiju na kojoj "gase" požar u Dubrovniku s dva vozila. Dečki su pokušali spasiti Stradun, crkvu sv. Vlaha i mnoge dubrovačke ulice, a kako se zmaj okomio i na dubrovačke zidine, u požaru su stradale i tvrđave Lovrijenac i Minčeta.

Svojom domišljatom objavom oduševili su Hrvate. "Svaka vam čast", "Kako ste hrabri", "Ne danas", "Sve bolje od boljeg", pisali su im u komentarima i tako podržali njihovu "akciju".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250