Article_Top_970x250

Youtuber ušao u zapuštenu vojnu bazu JNA, pogledajte što je sve unutra pronašao

zanimljivosti

Youtuber ušao u zapuštenu vojnu bazu JNA, pogledajte što je sve unutra pronašao

tra 18, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Splitski avanturist, YouTuber i fotograf Jurica Galić Juka objavio je video u kojem je s ostalim članovima svoje ekipe posjetio Vojnu bazu Korešnicu, poznatu još pod nazivom Objekt 182.

Zapušteni vojni kompleks JNA služio je kao komandno mjesto komande vojno-pomorske oblasti JNA, prenosi Index.hr.

Vojna baza građena je u više faza od pedesetih do osamdesetih godina, a hrvatskim snagama je predana u rujnu 1991. od kada stoji zapuštena. Kompleks je obuhvaćao i mornaričke i zrakoplovne oblasti, na čijim su se pločama označavale informacije s radarskih i osmatračkih postaja.

"S obzirom na to da je lokacija baze dosta nepoznata, ona je do danas ostala dobro očuvana. Zrak je dobar, nema puno prašine, što znači da je ventilacija dobro urađena", objasnio je Jurica.

Objekt je imao komandnu dvoranu, komunikacijske sobe, kuhinju, spavaonicu za 80 osoba, sanitarne prostorije, ambulantu, bazene s pitkom vodom, agregate i još puno toga što je danas, nažalost, devastirano i uništeno.

"Planovi MORH-a jesu da ova baza ponovno bude aktivna. Stoga nemojte tu ulaziti, devastirati, iznosit sekundarne sirovine jer sve ćemo kasnije mi to platiti ako se bude renoviralo", poručili su.

"Za ulazak u ovaj prostor smo slali više upita, no nikada nismo dobili odgovor. Stoga apeliramo da u ovaj prostor ne ulazite zbog osobne sigurnosti i eventualne odgovornosti", poručio je Jurica gledateljima.

Dnevnik.ba

Tagovi: