Article_Top_970x250

Vratila se u BiH iz Italije: “Smiju mi se jer sam cura koja vozi viljuškar, a oni po čitav dan sjede u kafiću…”

mlada poduzetnica

Vratila se u BiH iz Italije: “Smiju mi se jer sam cura koja vozi viljuškar, a oni po čitav dan sjede u kafiću…”

lis 18, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Njeno radno vrijeme počinje u 7 ujutro, završava u 8 na večer. Mnogo radi, ali se ne žali, kaže da je od ničega sebi stvorila firmu. Na to je ponosna.

“Ja ne razumijem narod koji sjedi u kavani po čitav dan i smiju mi se ako ja vozim viljuškar. Pa ja sam cura i vozim viljuškar i onda?”, ovako svoju priču počinje mlada poduzetnica Monika Macan.

Ona je iz Italije preselila u Bosnu i Hercegovinu s namjerom da u Kozarskoj Dubici pokrene svoj biznis. U tome je i uspjela, danas je vlasnica poduzeća koje se bavi preradom drveta. Početak, kaže, nije bio lak.

“Na početku nisam znala ništa. Išla sam da učim voziti viljuškar, sada već imam i diplomu. Hvala Bogu, šoferi su bili dobri. Na početku su imali strpljenja, tako da ja sada sama tovarim”, ponosno priča Monika za “Dnevnick“.

Za one koji žele da rade, nijedan fizički posao nije težak – tvrdi Monika, koja bez problema sama cijepa drva.

“Tko hoće raditi za novac – radit će, tko neće – neće. Posla ima, imaju puno mogućnosti pilane, ima puno i prijevoznika što nemaju šofere”, priča Monika.

Njeno radno vrijeme počinje u 7 ujutro, završava u 8 navečer. Mnogo radi, ali se ne žali, kaže da je od ničega sebi stvorila firmu. Na to je ponosna.

“Ako se trudiš sve je moguće, ja mogu reći da sam sretna sada”, kaže Monika.

Njena poruka, posebno mladima je, da ako žele nešto imati moraju i mnogo raditi, mnogo čega se odreći, ali i da se ne stide nijednog poštenog posla.

Dnevnik.ba

Tagovi: