Article_Top_970x250

Vlašić: Znamo da smo navijačima pokvarili raspoloženje, pokazat ćemo kvalitetu i bit ćemo napadački opasni

konferencija za medije

Vlašić: Znamo da smo navijačima pokvarili raspoloženje, pokazat ćemo kvalitetu i bit ćemo napadački opasni

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

U kampu hrvatske nogometne reprezentacije dva dana uoči utakmice drugog kola skupine D Europskog prvenstva protiv Češke s novinarima su se družili Nikola Vlašić i pomoćnik izbornika Dalića Vedran Ćorluka.

Je li sam dolazak Vlašića na konferenciju za novinare naznaka da će zaigrati protiv Češke?

- Izbornik nije još ništa odredio, ali ja sam spreman, fizičko stanje mi je dobro, kaže diplomatski Vlašić.

Prokomentirao je dvoboj Čeha i Škota:

- Bila je dobra utakmica s puno šansi, ne bih sad izdvajao tko je bolji od njih, mi se trebamo pripremiti za Češku i onda za Škotsku, rekao je na pitanje o tome jesu li opasniji Česi ili Škoti.

Vlašić je odigrao jednu od najboljih utakmica svojevremeno protiv Čeha:

- Svaka utakmica je za sebe, u toj utakmici je svaki igrač odigrao odlično, zabili smo gol u pravo vrijeme i puni elana krenuli u drugo poluvrijeme i onda zabili još tri komada. Ne možemo se po toj utakmici ravnati, na izborniku je da odluči kako ćemo na Češku.

Neki navijači su zabrinuti nakon Engleske:

- Znamo da je svim Hrvatima stalo do reprezentacije, da to utječe na raspoloženje, da je bio remi ili pobjeda bio bi drugačiji dojam, ovako kad izgubiš je odmah katastrofa. Nadam se da ćemo sljedeće dvije utakmice igrati bolje i da ćemo pobijediti. 

Je li očekivao ulogu startera?

- Bio sam spreman na bilo koju izbornikovu odluku.

Kakvu igru Češke očekuje?

- Česi imaju tri boda, ali mislim da će ići sto posto i na pobjedu, jer to je Europsko prvenstvo i želiš pobijediti svaku utakmicu, tako da će biti jako teško. Mogu reći da ćemo mi dominirati, no to ovisi i o njima, mogu oni imati čudo dan i dominirati protiv nas. Nadam se da ćemo mi ipak dominirati i osvojiti bodove.

Očekuje li bolju igru Vatrenih u napadu nego u zadnje vrijeme?

- Svi imamo kvalitetu i to ćemo pokazati. Možda da smo malo opušteniji, da smo bez pritiska, ipak Engleska na Wembleyju jest pritisak, uvjeren sam da će u ove dvije utakmice svi pokazati da su kvalitetni i napadački opasni, zaključio je Vlašić.

Dnevnik.ba