StoryEditor

Više od trideset programa na ovogodišnjem ‘Mostarskom ljetu‘

Piše D  /  18.06.2021., 06:06h

Organizatori "Mostarskog ljeta" su pet mostarskih institucija kulture (Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka, Muzej Hercegovine), a u okviru manifestacije planiran je 31 sadržaj, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

- Odlučili smo da ovo ljeto provedemo radno kako bismo grad oplemenili kulturnim aktivnostima koje će nam nakon pandemije zasigurno svima dobro doći. Planirano je da od 20. lipnja do 4. kolovoza ove godine bude održan 31 sadržaj. Planirane su izložbe, predstave, koncerti, promocije knjiga te brojni drugi sadržaji - rekao je direktor Centar za kulturu Mostar Senad Suljić, prenosi Fena.

U organizaciji Narodne biblioteke Mostar bit će održane četiri promocije knjiga, i to "Nakon potopa" Ibrahima Kajana, zatim "Baštinske studije: od moderne do postdigitalne kulture" i "Biblioteka i grad: studije iz teorije i prakse urbanog bibliotekarstva" autorice Lejle Kadrić Zaimović, "Recidiv" autorice Bee Balta Manjgo te promocija časopisa "Librum".

Pored predstave "Mačak u čizmama" koja će biti izvedena na otvaranju "Mostarskog ljeta", u Lutkarskom pozorištu bit će izvedena i predstava "Dječak koji je sanjao more", redatelja Zijaha Sokolovića.

Za ljubitelje teatra u Narodnom pozorištu Mostar planirane su tri predstave i jedan koncert klasične glazbe.

Mostarci će moći pogledati predstavu "Kokoška" u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo, kultnu predstavu Zijaha Sokolovića "CABAres CABArei", dok će Teatra EXIT iz Zagreba izvesti predstavu "Pluća".

Koncert za klavir i violončelo izvest će dubrovački glazbenici Helene Tomašković i Adriana Ivičevića.

Svečanost otvaranja planirana je za ponedjeljak, 21. lipnja.

Dnevnik.ba

21. rujan 2021 08:28