Article_Top_970x250

(VIDEO) Završeni radovi na probijanju tunela Počitelj

prilog rtv hb

(VIDEO) Završeni radovi na probijanju tunela Počitelj

lis 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Radovi na iskopu duž desne cijevi tunela Počitelj završeni su u srijedu ceremonijom probijanja navedenog tunela dugog 1.163 metra, a kojoj su među ostalima nazočili i premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić i projekt menadžer ispred izvođača radova Cai Lei.

Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić kazao je kako je razvoj infrastrukture krucijalan za svaku zemlju.

-Razvoj u izgradnji Koridora Vc sigurno je najveći katalizator gospodarstva u Bosni i Hercegovini, stoga je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija odlučno u davanju kontinuirane potpore JP Autoceste FBiH u procesu izgradnje, upravljanja i održavanja autocesta. Projekt izgradnje dionice autoceste Počitelj-Zvirovići, na kojoj se nalazi tunel Počitelj, od izuzetne je važnosti za Hercegovinu, ali i za cijelu BiH – istaknuo je ministar Lasić.

Izrazio je zadovoljstvo što je Hercegovina postala veliko gradilište.

-Sretan sam što je Hercegovina postala gradilište kako zbog turističkoga potencijala ovoga područja gdje se nalaze svjetski poznata odredišta kao što su Kravica, Međugorje te gradovi Čapljina Mostar i Neum, koji ovakvim kilometrima puta dobivaju priliku za čvrstu vezu s jadranskim primorjem i mogućnost za ubrzani gospodarski razvoj – poručio je ministar Lasić.

Više u prilogu RTV Herceg Bosne:

Dnevnik.ba