Article_Top_970x250

(VIDEO) Usred testiranja na koronavirus medicinsku sestru udario šakom u glavu; ‘Osjetio sam neugodnost u grlu’

PRAVAC - ZATVOR

(VIDEO) Usred testiranja na koronavirus medicinsku sestru udario šakom u glavu; ‘Osjetio sam neugodnost u grlu’

pro 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Kinez Li udario je u glavu medicinsku sestru jer je osjetio neugodnost u grlu tijekom testiranja na koronavirus te je kažnjen sa sedam dana zatvora i 300 yuana.

Muškarac poznat samo po svom prezimenu Li završio je na sedam dana u zatvoru te mora platiti 300 yuana kazne jer je udario medicinsku sestru dok mu je uzimala bris za testiranje na koronavirus. Sigurnosne kamere bolnice u kineskom gradu Jilinu zabilježile su šokantan trenutak kada je muškarac krošeom pogodio u glavu ženu odjevenu u zaštitno odijelo. Incident se dogodio 22. studenog, javlja Daily Mail.

Muškarac je u pratnji jedne žene otišao u bolnicu kako bi obavio test na nukleinske kiseline, koji uključuje i uzimanje brisa stražnjeg dijela grla. Policiji je nakon incidenta priznao kako je osjetio “neugodnost u grlu”. Medicinska sestra je nakon udarca mirno stajala nekoliko sekundi, a zatim pobjegla, dok se Li derao na nju.

Policija u Jilinu otkrila je u svom priopćenju kako je Li priznao napad i “izrazio kajanje zbog svog nedjela”. On je samo jedan u nizu kažnjenih zbog nedjela povezanih s epidemijom koronavirusa. Vlasti u Pekingu potvrdile su da su kaznile oko 6000 osoba od siječnja do kolovoza zbog raznih incidenata, uključujući širenje glasina, zataškavanje zaraze i nepridržavanja epidemioloških mjera.

No, zbog kaznenog djela povezanog s epidemijom u srpnju je pogubljen Ma Jianguo. On je nasmrt izbo dvojicu djelatnika kontrolnog punkta za testiranje na koronavirus te se smatra prvim čovjekom osuđenim na smrt zbog nedjela povezanog sa zarazom.

Dnevnik.ba