StoryEditor

(VIDEO) U Neumu zasad uspješna sezona, gostiju sve više

Piše D  /  02.07.2021., 07:07h

„Već od ovog vikenda nam počinju stizati gosti iz Francuske, već imamo goste iz Poljske i nadamo se da će se taj broj gostiju iz dana sve više pojačavati”, rekao je Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Neum, za BHRT.

Hoteli su otvoreni 1. svibnja, no taj mjesec nije bilo gostiju kao ranije. Turistička se slika u lipnju popravila, a za razliku od prethodne godine, kongresni je turizam sve bolji ovoga ljeta. Gostiju iz BiH i Srbije sve je više.

Ljetna je sezona u jeku, a gostiju u Neumu sve je više. Iako su olakšani ulasci u Crnu Goru i evo od danas u Hrvatsku, zasad se to nije odrazilo na broj turista u jedinom bosanskohercegovačkom izlazu na more.

„Nije bilo nekih prevelikih otkazivanja, što ne znači da neće biti. Sve opet ovisi od situacije okolnih zemalja koje su puno jače i puno razvijenije u turističkom sektoru od samog našega Neuma“, kazao je Dražan Obad, iznajmljivač privatnog smještaja

Neke od reakcija turista:.

Ja sam veoma zadovoljna ovdje i svake godine sam tu i mislim da se svake godine nešto radi novo i mislim da je super stvarno“.
„Ima se gdje okupati i lijepo je. Nema neke gužve, što je najbitnije. Odmorim se, jednostavno.
„Ovo malo s rajom došao, inače smo u Crnoj Gori. Ovdje smo došli na 2-3 dana, pa ići ćemo na odmor na sedam dana vjerojatno u Crnu Goru“

Za razliku od prethodne, ove je godine Crna Gora u potpunosti otvorila svoje granice za turiste. Za Hrvatsku, uz predočen jedan od tri uobičajena testa, nije više potrebno predočiti potvrdu o uplaćenom boravku što će, vjerojatno, privući više gostiju iz Bosne i Hercegovine. Što se Neuma tiče, ohrabruje činjenica da je sve više rezervacija za privatni smještaj te da do sada nije bilo previše otkazanih rezervacija.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 22:33