Article_Top_970x250

(VIDEO) Trump se narugao emotivnom govoru djevojčice na summitu UN-a o klimi

sarkastičan komentar

(VIDEO) Trump se narugao emotivnom govoru djevojčice na summitu UN-a o klimi

ruj 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot:

Čini se da je Donald Trump kritizirao tinejdžerku aktivisticu protiv klimatskih promjena Gretu Thunberg, objavivši videozapis emocionalne Grete s očito sarkastičnim komentarom kako se čini da je "vrlo sretna" i da je čeka svijetla budućnost.

“Čini se kao vrlo sretna mlada djevojka koja iščekuje svijetlu i divnu budućnost. Tako lijepo vidjeti!“, tweetovao je američki predsjednik kasno sinoć.

Predsjednik je uz tweet postavio video koji prikazuje vidljivo uznemirenu Thunbergovu dok izlaže žestoki govor upućen svjetskim liderima na Summitu UN-a, u kojem im poručuje da su svojom inertnošću prema klimatskoj krizi iznevjerili mlade ljude.

U zajedljivom govoru u ponedjeljak, 16-godišnja švedska aktivistica poručila je vladama: „Još uvijek niste dovoljno zreli da biste priznali kako stvari stoje. Iznevjerili ste nas. Ali mladi počinju razumjeti vašu izdaju. "

“Ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo s vašim praznim riječima“, rekla je.

„Oči svih budućih generacija uprte su u vas. A ako odlučite iznevjeriti nas, kažem da vam to nikada nećemo oprostiti. Nećemo vam dozvoliti da pobjegnete od svega. Upravo ovdje, upravo sada povlačimo crtu. "

Thunberg, koja je pokrenula globalni pokret sa svojim tjednim štrajkovima petkom u Švedskoj, bila je u New Yorku na summitu o klimi. Kratko se susrela s Donaldom Trumpom u zgradi Ujedinjenih naroda ponedjeljak, u trenutku dok je pristigao prisustvovati sastanku o vjerskim slobodama. Američki predsjednik odlučio je izbjeći veliki summit UN-a o klimi, održan isti dan.

Dok je Trump prolazio ispred Thunbergove ona ga je mrko gledala, što se može vidjeti na videu koji je veoma brzo postao viralan. Jedan od demokratskih kandidata Julián Castro je postavio video na svom Twitter nalogu uz riječi: „Mislim da se mnogi od nas mogu povezati s ovim.“

Kada je Thunbergova u kolovozu stigla u New York, rekla je da se ne nada da će uspjeti uvjeriti predsjednika da reagira i poduzme nešto po pitanju klimatske krize: „Ja kažem 'poslušajte znanstvenike', a on očito to ne radi. Ako ga već nitko nije uspio uvjeriti u klimatsku krizu i hitnost, zašto bih ja uspjela u tome?“, rekla je tada.

Dnevnik.ba