Article_Top_970x250

(VIDEO) Sukobi na zapadu Francuske, policija želi evakuirati stotine anarhista

UKIDANJE ZONE BEZVLAĐA

(VIDEO) Sukobi na zapadu Francuske, policija želi evakuirati stotine anarhista

tra 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Francuska policija pokrenula je u ponedjeljak opsežnu operaciju evakuiranja stotina ekoloških aktivista i anarhista koji su ilegalno zauzeli lokaciju na zapadu Francuske na kojoj se trebao graditi novi aerodrom, a prilikom policijske intervencije izbili su sukobi, prenose agencije.

Operacija protjerivanja skvotera u Notre-Dame-des-Landes, na zapadu Francuske, pokrenuta je gotovo tri mjeseca nakon odustajanja od plana gradnje zračne luke.
 
Policajci raspoređeni u velikom broju na licu mjesta ispaljivali su suzavac kao i zaglušujuće granate kao odgovor na bacanje predmeta, prenosi AFP.

"U 6 sati ujutro nacionalna žandarmerija počela je operaciju protjerivanja ilegalnih stanara terena u zoni Notre-Dame-des-Landes", priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. "Operacijom se provode odluke pravosuđa o pristupanju protjerivanja najradikalnijih stanara", istaknulo je ministarstvo.
 
Glavni pristupi cesti u zoni koja je postala simbol ilegalnog nastanjivanja blokirani su tijekom noći.
 
Operacija velikih razmjera za čije je trajanje predviđeno nekoliko dana uključivat će ukupno 2500 vojnika i policajaca.
 
Kad je vlada 17. siječnja odustala od osporavnog projekta zračne luke, obećala je ukinuti "zonu bezvlađa" koja je ondje nastala. 

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250