Article_Top_970x250

(VIDEO) Štićenici sirotišta sv. Ante pjesmom Dine Dvornika i Davora Gopca zahvalili donatorima iz Hrvatske

iz tanzanije s ljubavlju

(VIDEO) Štićenici sirotišta sv. Ante pjesmom Dine Dvornika i Davora Gopca zahvalili donatorima iz Hrvatske

pro 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Iz daleke Tanzanije stiže originalna čestitka koja će Vas razveseliti za blagdane. Ovi raspjevani veseljaci štićenici su Sirotišta sv. Ante iz Tanzanije koje vodi udruga "Kolajna ljubavi".

Kako se hrana i svi troškovi sirotišta podmiruju isključivo donacijama, i to najčešće iz Hrvatske, ove djevojke i mladić željeli su zahvaliti - pjesmom. Ne čudi niti što čestitaju na hrvatskom jeziku, budući su ih ovu pjesmu naučili Grgur i Vito, volonteri iz Hrvatske, piše Jutarnji list.

Posebice žele zahvaliti svima uključenima u projekt Prijatelji sirotišta kojim Udruga pokušava namiriti troškove hrane, higijenskih potrepština, obuće i odjeće za djecu te režije Sirotišta.

Nažalost, gotovo sva djeca i mladi koji žive u kući Sv. Ante su siročad, a roditelje su izgubili zbog bolesti ili gladi. Većina je prije dolaska u Sirotište živjela na cesti preživljavajući iz dana u dan. Neki su bili prisiljeni školu zamijenili radom u polju, a neki su kao ulični prodavači nosili ogromne količine tereta. Zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi taj težak život zamijenili su toplim domom s obrocima i krovom nad glavom. Iako se nikada ne bi reklo, iz osmijeha koje dijele s prijateljima iz Hrvatske skrivaju tešku sudbinu prerano odrasle djece.

Ukoliko se u ovo blagdansko doba želite priključiti i minimalnim mjesečnim donacijama postati Prijatelj sirotišta, možete se javiti "Kolajni ljubavi". Riječ je o najplemenitijoj novogodišnjoj odluci koju možete donijeti.

Dnevnik.ba