Article_Top_970x250

(Video) Spektakl malog nogometa Hercegovine: Balinovac i Čapljina II u polufinalu

Završnica malonogometne Lige Hercegovine

(Video) Spektakl malog nogometa Hercegovine: Balinovac i Čapljina II u polufinalu

kol 22, 2018

Piše: Toni Raspudić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zato ovo i jeste najveći sportski događaj Hercegovine, koji će, siguran sam, u svom finalnom izdanju privući veći broj gledatelja nego li na domaćim utakmicama hercegovačkih klubova u Premijer ligi u narednim kolima.

Malonogometna Liga Hercegovine svakako je najveći sportski događaj u Hercegovini ovog ljeta. Neka se ne naljute ovi 'veliki' nogometaši hercegovačkih klubova u Premijer ligi, ali ovi 'mali' svojim zalaganjem i požrtvovnošću su pokazali kako se bori za svoju momčad/selo/mjesnu zajednicu (kako god Vam je drago), a za to nisu ni plaćeni.

Zato ovo i jeste najveći sportski događaj Hercegovine, koji će, siguran sam, u svom finalnom izdanju privući veći broj gledatelja nego li na domaćim utakmicama hercegovačkih klubova u Premijer ligi u narednim kolima. Potpuno, logično, rekao bih...

Mostar se stvarno potrudio za ovu završnicu Lige Hercegovine. Napravljene su i tribine s 1.000 sjedećih mjesta, a ubrojimo li stolove s druge strane, tribine iza gola koje je posudila rukometna škola HMRK Zrinjski, pa i sve znatiželjnike oko igrališta OŠ Petra Bakule, onda govorimo o jednom pravom 'malom' sportskom događaju ljeta.

No, večerašnje odlične malonogometne predstave u prvoj večeri četvrtfinala samo su zasjenili dovici iz publike da se kaže kako je bila 'milina' prisustvovati. Onakvo dobacivanje, psovanje, vrijeđanje, pa čak i pljuvanje jednom igraču, ne graniče s normalnim. A, organizatori se nisu sjetili ni udaljiti problematičnog gledatelja. Znam, na ovakvim ligama/ turnirima uvijek ima toga, ali ovo u četvrtfinalu je vjerojatno bila privatna stvar i kao takva nije joj mjesto na javnim priredbama. Nije nešto da se zgražavam nad psovkama, pa i sam sam 'majstor beštimanja' (kao što bi Ivanišević rekao) kada gubim na PES-u, ali bar znam mjesto i vrijeme, a na priredbi koja okuplja toliku djecu da gledaju sport, nije ni jedno ni drugo.

U svemu tome, ima čak i nešto sportsko. A, to je ponašanje tog mladića kojem su psovke upućene. Svaka čast na hladnokrvnošću i neobaziranju da sve ovo ne prijeđe u veći incident.

No, hajmo se ipak vratiti onome zbog čega se i piše ovaj tekst, a to je o utakmicama.

Prva između pobjednika Čitluka - Dragićine i Čapljine II ponudila je pravu malonogometnu poslasticu, na kraju krajeva ponudila je i šest golova. Čapljinci su dominirali tijekom cijelog susreta i poveli su s 2:0 vođeni Lukom Puticom, ali Dragićina se vraća prvenstveno malonogometnim bravurama korpulentnog broja 2 (vjerojatno se preziva Stojić) i na odmor odlaze s izjednačenim rezultatom (2:2). No, u nastavku Čapljina II zadaje žestok tempo igre koji Brotnjaci nisu mogli pratiti, te momčad s Neretve pobjeđuje s 4:2 i odlazi u polufinale.

Druga utakmica večeri ponudila je još veća uzbuđenja, ali ne i toliko golova kao prva. No, svakako je bila dramatičnija. Pobjednik Mostara - Balinovac, moglo bi se reći, ugostio je momčad Grude Centra. Ne može se reći kako je jedna ekipa totalno dominirala, ali više prilika je stvorio Balinovac, no sve je to neutralizirao odlični gruđanski vratar. Ipak, 'gosti' prvi dolaze do vodstva kada Ivan Šimić kruniše dobru akciju Gruđana za 1:0. Balinovac većinu svojih igrača poput braće Vlaho i Igora Pehara ima s Đikovine, a taj mostarski Bermudski trokut je učinio da lopta nestane Gruđanima. Najbolji igrač mostarskih mjesnih zajednica Romano Vlaho u maniru velikog Pippa kruniše tu dominaciju Balinovca za poravnanje 1:1. U nastavku je sijevalo s obje strane, no mreže su mirovale te su pobjednika morali odlučivati penali. Balinovac je bio uspješniji u toj lutriji, a kako su prošli u polufinale pogledajte u videu:

U srijedu su na rasporedu preostala dva susreta četvrtfinala:

20:30 Meljakuša (Posušje) - Stolac (pobjednik u polufinalu ide na Čapljinu II)

21:30 Jare (Široki Brijeg) - Predgrađe (Ljubuški) (pobjednik u polufinalu igra s Balinovcem)

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250