Article_Top_970x250

(VIDEO) Snimio Luku Modrića kako s pet godina čuva koze po Velebitu

Video snimljen prije gotovo 30 godina

(VIDEO) Snimio Luku Modrića kako s pet godina čuva koze po Velebitu

srp 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Na velebitskom kršu u zaleđu Zadra, Pavle Balenović uhvatio je malog Luku Modrića u prevelikoj mu jakni kako na velebitskoj buri štapom tjera koze u štalu. Video je snimljen prije gotovo 30 godina.

Da nam je netko rekao da će Hrvatska igrati finale Mundijala prije mjesec dana, mislili bi da je preoptimističan. U najmanju ruku.

A da nam je netko rekao da postoji snimka petogodišnjeg Luke Modrića koji na velebitskoj buri štapom tjera koze u štalu, proglasili bi ga ludim. 

E pa u ovom video materijalu nalazi se taj kadar kad prebacite na 2:30.

Prije 28 godina Pavle Balenović, nekadašnji svirač bendža u legendarnoj country grupi Plava trava zaborava, snimao je dokumentarac o vukovima na Velebitu i uhvatio kadar koji će brzinom munje postati apsolutni hit.

Na velebitskom kršu u zaleđu Zadra uhvatio je malog Luku u prevelikoj mu jakni, danas hrvatskog kapetana i ponajboljeg svjetskog igrača koji je našu domovinu uveo u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Jedan korisnik YouTubea prepoznao je malog Luku i odmah upitao 'je li moguće da je to on na snimci'. Balenović je odgovorio:

- To je on!

Tportal piše da je Pavle Balenović prije skoro tri desetljeća nabavio štene vuka u Gračacu, ali kako je brzo shvatio da  vuk neće preživjeti u Zagrebu, odlučio ga je pustiti na slobodu u velebitskim prostranstvima. Dirljivu priču o čovjeku i vuku ekranizirao je BBC u svojem dokumentarcu 'Čovjek-vuk, dnevnik Pavla Balenovića'. 

Dnevnik.ba