Article_Top_970x250

(VIDEO) Ruski diplomat napustio Sjevernu Koreju gurajući željeznička kolica

granice zatvorene

(VIDEO) Ruski diplomat napustio Sjevernu Koreju gurajući željeznička kolica

velj 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Osam zaposlenih u Veleposlanstvu Rusije u Pyongyangu i njihove obitelji proveli su više od 34 sata pokušavajući napustiti Sjevernu Koreju. Jedan od njih uspio je tako što je preko granice gurao prtljagu i djecu u željezničkim kolicima.

Granice Sjeverne Koreje već mjesecima su zatvorene, kao dio napora režima Kim Jong-una da drži pandemiju koronavirusa pod kontrolom. S obzirom na to da su letovi između Vladivostoka i glavnog grada Sjeverne Koreje već mjesecima obustavljeni, putovanje “labirintom” bio je jedini način na koji su ruske diplomati i njihove obitelji mogli napustiti zemlju, objavilo je Veleposlanstvo Rusije na Facebook stranici, a prenosi CNN.

Putovanje je započelo vlakom. Rusi su proveli 32 sata putujući starom sjevernokorejskom željeznicom, potom su dva sata putovali autobusom do granice, gdje su prtljagu trebali utovariti na željeznička kolica i na taj način nastaviti put.

Veleposlanstvo je objavilo dvije slike trećeg tajnika Vladislava Sorokina kako gura svoju obitelj i njihovu prtljagu, a put je uključivao i prelazak mosta preko rijeke Tumen, koja odvaja Rusiju od Sjeverne Koreje.

Kada je obitelj stigla do ruske stanice Khasan, pričekale su ih kolege iz Ministarstva vanjskih poslova, koji su im pomogli da dođu do aerodroma u Vladivostoku.

Dnevnik.ba