Article_Top_970x250

(VIDEO) Raketni napad usred utakmice: Igrači se razbježali po dvorani

u izraelu

(VIDEO) Raketni napad usred utakmice: Igrači se razbježali po dvorani

svibnja 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Palestinske terorističke skupine su u utorak navečer ispalile više stotina raketa na Izrael, a u tome trenutku su košarkašku utakmicu igrali izraelski drugoligaši. Igrači su se razbježali po dvorani.

Igrala se posljednja četvrtina košarkaške utakmice između izraelskih drugoligaša  Maccabi Ra'anana i Kiryat Motzkin, domaćini su imali napad, ali u tome trenutku začule su se sirene koje su upozorile na raketni napad na Izrael od strane Hamasa.

Spiker je objavio da je počeo raketni napad, a nakon toga je nekoliko igrača otrčalo u svlačionicu. Ostali igrači i članovi stručnog stožera su prestravljeni legli na pod i čekali da stanu napadi. Svi su bili u panici, a pogotovo strani košarkaši koji ovo nisu nikad doživjeli. Utakmica je na kraju i prekinuta pri rezultatu 84-60.

Bio je to trenutak kada je Hamas ispalio 130 raketa na Beršebu i Tel Aviv, a sirene i eksplozije su se čule i u ostalim gradovima. 

Vojna eskalacija između Hamasa i Izraela porasla je u utorak navečer nakon što je islamistički pokret Hamas zasuo izraelsku metropolu Tel Aviv kišom raketa, a izraelska vojska uzvratila zračnim udarima na Pojas Gaze. Napadi su se nastavili i u srijedu ujutro.

Međunarodna zajednica je pozvala na mir, a muslimanske zemlje izrazile su negodovanje zbog najgoreg porasta nasilja zadnjih godina između islamističkog pokreta na vlasti u Pojasu Gaze i židovske države koje su potaknuli sukobi u istočnom Jeruzalemu, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba