Article_Top_970x250

(VIDEO) Prvog dana škole sprijateljio se s autističnim dječakom

dječak velikog srca

(VIDEO) Prvog dana škole sprijateljio se s autističnim dječakom

kol 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Osmogodišnji dječak Christian Moore iz Wichite u Kansasu pokazao je koliko je dobar kada se prvi dan škole sprijateljio s autističnim dječakom Connorom Critesom. Prvi dan škole za djecu je obično emotivan pa je Crites počeo plakati, tada ga je Christian uzeo za ruku kako bi se dječak osjećao bolje.

Sve to je snimila Christianova mama i fotografiju objavila na Facebooku, napisavši kako je ponosna na svog sina. 

"Vidio je dječaka kako se sklupčao u kut i plakao. Christian ga je otišao utješiti, uzeo ga je za ruku i zajedno su ušli u školu. Drago mi je što sam odgojila tako ljupko i susosjećano dijete. On je dijete velikog srca. Prvi dan u školi je počeo na pravi način", napisala je Courtney Coko Moore i dodala kako Christian nije poznavao Connora. 

Budući da je njena objava postala veoma popularna na društvenim mrežama u komentarima su se javile i Connorova majka i baka kako bi pokazale koliko im je ta gesta značila. 
Foto: Facebook

FOTO: Facebook

Connorova majka April objasnila je da njen sin ima autizam i da često brine hoće li ga maltretirati jer je drugačiji, ali se zbog Christianove geste manje plaši za sina.

"Tako sam sretna što iz svega toga proizlazi nešto toliko pozitivno, da je moj sin stekao prijatelja, nadam se za cijeli život", rekla je April.

Connor je kazao kako mu je drago što napokon ima prijatelja i da je netko ljubazan prema njemu, prenosi Klix.

Dnevnik.ba