StoryEditor

(VIDEO) Prekrasnu Kravicu posjećuje sve više turista

Piše D  /  09.07.2021., 08:07h

Jedno od najpoznatijih kupališta i izletišta u Hercegovini, Oaza u kamenu, kako popularno zovu vodopad Kravica, posljednjih dana i tjedana oživljava i ponovo privlači sve veći broj posjetitelja iz BiH, okruženja, ali i Europe. Kravice je posjetila i ekipa BHRT-a

Po redu za kupovinu ulaznica da se zaključiti da se na Kravice vraća sve veći broj turista. Primjerice, do današnjeg dana Kravice je posjetilo gotovo jednak broj kao cijele prošle godine.

 „Imamo, za razliku od prošle sezone, dosta posjetitelja iz stranih zemalja, uz naše posjetitelje iz regije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Sezona je krenula malo intenzivnije", kaže Ante Ilić iz JP Parkovi.

Godišnjica Ukazanja Gospe protekloga mjeseca dodatno je privukla veliki broj posebice inozemnih gostiju. Kravice su uglavnom jednodnevna izletišna destinacija. Ugodnija temperatura zbog vode, unikatni slapovi i krajolik općenito, uređene plaže i restorani primamit će i mlado i staro. A pristupačne cijene privlače i domaće umirovljenike.

 „Nevjerojatno je ovdje. Vrijeme je odlično za kupanje. Voda je vrlo osvježavajuća. Jako mi se sviđa. Priroda je prelijepa, hrana je odlična, veoma sam zadovoljna“, kaže Petra iz Brna. Češka.

Jedno od omiljenijih hercegovačkih izletišta i kupališta tvori rijeka Trebižat koja pada s visine od 28 metara, tvoreći prirodni amfiteatar širok 120 metara. Uz 2300 sunčanih sati godišnje i unikatnu prirodnu ljepotu šanse da se ne odmorite i ne uživate na Kravici ravne su nuli.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 16:50