Article_Top_970x250

(VIDEO) Objavljena snimka izjave Sunite Hindić, rasplakala se u sudnici

vrhovni sud fbih

(VIDEO) Objavljena snimka izjave Sunite Hindić, rasplakala se u sudnici

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube/Avaz

U Vrhovnom sudu Federacije BiH danas je razmatrana žalba Tužiteljstva HNŽ-a na presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić osuđena na tri i pol godine zatvora za ubojstvo iz nehaja Nine Ivankovića.

Dnevni avaz objavio je snimku izjave optužene Hindić.

Federalni tužitelj Dragan Stupar kazao je na sjednici da je riječ o klasičnom ubojstvu te zatražio da se prvostupanjska presuda ukine i vrati sudu u Mostaru na ponovni postupak. Također je kazao zatražio da se, ako se ipak prihvati kvalifikacija djela, Hindić izrekne veća kazna zatvora. 

Odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa Hindić kazala je da je sud u Mostaru pravilno ocijenio da je da je smrt Nine Ivankovića prouzrokovana iz nehaja. 

Također je kazala da su kritičnog dana, 4. listopada 2019. godine, bili s društvom u "Vili Ivanković" te da se konzumirao alkohol i kokain. Hindić i Ivanković su bili sami kada je došlo do prepirke jer je Ivanković bio ljubomoran. 

Došlo je do koškanja nakon čega je ispaljen metak. Dalipagić je napomenula da je Ivanković izvadio pištolj iz ladice i gurnuo ga u ruke Suniti nakon čega je slučajno opalio. Sunita je po njenim riječima odmah obavijestila ostale prisutne o tome što se dogodilo i pozvala Hitnu pomoć.

Dalipagić je zatražila da se žalba odbaci kao neosnovana, a Hindić se slomila nakon što je upitana ima li nešto dodati:

- Ni u jednom momentu nisam imala namjeru ubiti Ninu Ivankovića, niti bih to ikada učinila. On me je volio i ja sam njega voljela. Bili smo duže vrijeme u ljubavnoj vezi, što smo u počeku krili jer je on bio oženjen, a bila je i ogromna razlika u godinama. Na kraju on to više nije želio kriti, skupa smo se javno pojavljivali, bolje rečeno bili smo stalno skupa i svugdje me predstavljalo kao svoju djevojku. O našoj vezi potvrdili su svi saslušani svjedoci, pa čak i Ninin sin koji je radio u restoranu. U trećem mjesecu 2019. godine ostala sam trudna s Ninom, ali sam nažalost imala spontani pobačaj, zbog čega smo oboje bili jako nesretni. O tome sam dostavila Sudu medicinsku dokumentaciju. Ne bih to nikad nikom učinila, a kamoli Nini, voljela sam ga, bili smo zajedno u ljubavnoj vezi skoro godinu dana. Nikad mi to ne bi palo na pamet - kazala je Sunita Hindić danas u Vrhovnom sudu FBiH

Na upit sutkinje: “Dobro, znači, smatrate navode žalbe neosnovanim i predlažete da se ona kao takva odbaci“, Sunita je kratko rekla „Da“.

Dnevnik.ba