Article_Top_970x250

(VIDEO) Nizozemska je pobjednica Eurosonga, pogledajte pobjednički nastup

tel aviv

(VIDEO) Nizozemska je pobjednica Eurosonga, pogledajte pobjednički nastup

svibnja 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

S osvojenih 492 boda nizozemski pjevač Duncan Laurence pobijedio je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u Tel Avivu. Svojom je baladom Arcade osvojio sve simpatije gledatelja. U finalu je nastupilo 26 zemalja, a ovogodišnji moto bio je "Usudi se sanjati".

 

U show programu, uz Conchitu Wurst, Gali Atari i ostale u Tel Avivu nastupila je i kraljica popa Madonna! Izvela je jedan od najvećih hitova Lika a Prayer, u povodu njegove 30. obljetnice, te u suradnji s američkim reperom Quavom svoj najnoviji singl Future.

U velikom finalu nastupili su predstavnici Malte, Albanije, Češke, Njemačke, Rusije, Danske, San Marina, Sjeverne Makedonije, Švedske, Slovenije, Cipra, Nizozemske, Grčke, Izraela, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Islanda, Estonije, Bjelorusije, Azerbajdžana, Francuske, Italije, Srbije, Švicarske, Australije i Španjolske.

Za pobjedu na Eurosongu borilo se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Izrael, koja je to osigurala lanjskom pobjedom, kao i pet zemalja koje su u završnici izravno: Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje.

Erez Tal i Assi Azar te Lucy Ayoub i supermodel Bar Refaeli vodili su najveći glazbeni televizijski događaj na svijetu.

Dnevnik.ba