Article_Top_970x250

(VIDEO) Najopasniji film ikad snimljen: Na imanje doveli nedresirane lavove i tigrove koji su grizli filmsku ekipu

´roar´

(VIDEO) Najopasniji film ikad snimljen: Na imanje doveli nedresirane lavove i tigrove koji su grizli filmsku ekipu

lis 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Iako su isticali da tijekom snimanja filma niti jedna životinja nije povrijeđena, tu sreću nisu imali glumci i ostala ekipa na setu. Čak je i Melanie Griffith završila na rekonstruktivnoj kirurškoj operaciji nakon ozljede lica

Film Roar najopasniji je film ikada snimljen, a sve zbog 150 lavova i tigrova koji su sudjelovali u snimanju, a nisu bili dresirani, što je rezultiralo time da 70 članova ekipe bude povrijeđeno, piše 100posto.hr

Glavni protagonisti filma su netipični par, lovac na talente i producent Egzorcista Noel Marshall i zvijezda filma "Ptice" Tippi Hedren, koji su sa svojom djecom živjeli na imanju na kojem je bilo čak 150 neukroćenih životinja, konkretno lavova, tigrova, puma i jaguara i dva slona.

Udomili su lava pa se javila ideja

Sve je započelo tako što se ideja za snimanje filma javila producentu i njegovoj supruzi nakon što su u svom domu u Los Angelesu udomili ni manje ni više nego - lava. 

Oni su željeli skrenuti pozornost javnosti na problem ugroženosti divljih životinja, ali su, što je pokazalo snimanje filma, izabrali prilično pogrešan način.

Snimanje filma trebalo je trajati šest mjeseci i koštati tri milijuna dolara, ali zbog brojnih problema koji su se pojavili na snimanju filma, ono je trajalo čak pet godina, a potrošeno je  čak 17 milijuna dolara. 

Oboje vatreni borci za prava životinja, smatrali su da će film, snimljen na njihovom ranču u blizini Los Angelesa, skrenuti pozornost javnosti na potrebu da se lavovi i ostale velike mačke zaštite. Svojevrsna akcijska avantura prati priču obitelji koja pokušava spasiti krdo lavova. U filmu, osim Hedren, Marshalla i njegova tri sina, glumi i Hedrenina kćer iz prethodnog braka Melanie Griffith.

Sve životinje su bile pripitomljene, ali ne i dresirane

Za potrebe snimanja, na ranč je dovedeno više od 100 lavova, tigrova, puma i geparda kao i dva slona. Sve životinje su bile pripitomljene, ali ne i dresirane. Tako da čim je krenulo snimanje nastao je potpuni kaos. Redatelj je brzo shvatio da je gotovo nemoguće raditi s lavovima te da mora pristupiti filmu kao da je riječ o dokumentarcu.

Svatko tko je vidio ovo filmsko ostvarenje, zaključio je da nitko zapravo nije kontrolirao zvijeri, a još manje njihove reakcije, te da se strah glumaca nije bio glumljen nego stvaran.

Lavovi ih ujedali kao ludi

Nesreće su se događale svakodnevno. Iako su isticali da tijekom snimanja filma niti jedna životinja nije povrijeđena, tu sreću nisu imali glumci i ostala ekipa na setu. Čak je i Melanie Griffith završila na rekonstruktivnoj kirurškoj operaciji nakon ozljede lica.

Snimatelj je zaradio 220 šavova nakon što ga je napao jedan od lavova. Sam producent je zadobio nekoliko ugriza pa je završio u bolnici s gangrenom. Hedren je slomila nogu tijekom snimanja scene sa slonom, a i sama je imala problema s gangrenom.

Dnevnik.ba