Article_Top_970x250

(VIDEO) Na ogromnoj zmiji nakotilo se 513 nametnika: ´U 26 godina karijere ovakvo nešto nisam vidio´

jezivo

(VIDEO) Na ogromnoj zmiji nakotilo se 513 nametnika: ´U 26 godina karijere ovakvo nešto nisam vidio´

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook

Siroti Nike bio je pokriven parazitima

Organizacija za lov i zaštitu zmija u Australiji otišla je po pitona koji je plivao bazenom u australskom gradu Gold Coast u Queenslandu. Ono što su vidjeli ih je šokiralo. “U 26 godina karijere, ovo nisam vidio”, napisali su uz objavu na Facebooku koja pokazuje dijamatnog pitona (Morelia spilota) prekrivenog s mnoštvom krpeljima. Sirotog pitona odmah su prevezli u veterinarsku kliniku gdje su s njega skinuli čak 513 krpelja.

‘Kao da držim vrećicu pikula koje se miču’

 Tony Harrison iz organizacije koja je ulovila zmiju kaže kako je piton, kojeg su prozvali Nike, u bazenu vjerojatno pokušavao utopiti krpelje.

“Očito mu je bilo jako neugodno. Cijelo njegovo lice je bilo otečeno i prekriveno parazitima koji su se kotili po njemu”, opisuje. Kaže da je skidanje krpelja bilo kao da “drži u ruci vrećicu pikula koje se miču”.

“Zmije u divljini često pokupe krpelje” ističe izv. prof. Bryan Fry sa Sveučilišta u Queensland, no da skupi ovoliko parazita, mora postojati i neka druga bolest ili poremećaj.

‘Nike je živahniji, ali dugo će s oporavljati’

“Očito životinji nije bilo dobro kada joj se prirodna obrana toliko urušila”, ističe i kaže kako je možda u pitanju bolest ili poremećaj izazvan ekstremnom vrućinom i sušom. “Sumnjam da bi preživio da ga nisu spasili”, zaključuje.

Nakon što su skinuli krpelje, u klinici su ustanovili da je piton imao infekciju.  “Nike je danas malo živahniji. Ali još će dugo biti naš pacijent prije nego što se dovoljno oporavi da ga pustimo na slobodu”

Dnevnik.ba

Tagovi: