Article_Top_970x250

(VIDEO) Maradona je učinio nemoguće: Uspio ujediniti najžešće rivale!

NAVIJAČE RIVERA I BOCE

(VIDEO) Maradona je učinio nemoguće: Uspio ujediniti najžešće rivale!

stu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Diego Armando Maradona preminuo je prije dva dana, ali navijači ne prestaju dolaziti ispred Predsjedničke palače kako bi dostojno ispratili 'malog zelenog' koji je za Argentince - bog.

I dva dana nakon smrti Diega Maradone navijači i dalje dolaze odati počast jednom od najvećih legendi nogometa diljem Argentine, a posebno ispred Predsjedničke palače u Buenos Airesu gdje je bio izložen njegov lijes.

Diegova smrt učinila je nemoguće - zbližila je čak i omražene gradske rivale Boca Juniorse i River Plate. Snimka pokazuje kako se grle dva navijača rivalskih klubova preplavljeni emocijama. 

Rivalstvo između ova dva kluba je jedno od najžešćih u povijesti sporta pa su tako nebrojeno puta izbili neredi u glavnom gradu Argentine odakle dolaze oba kluba.

- Jedino je Maradona bio sposoban dva spoji najmrže rivale - jedan je od komentara na snimku dvojice navijača koje su u ovoj tužnoj priči rivalstvo jednostavno maknuli na stranu.

- Ne mogu ovo gledati. Maradonina smrt toliko je tužna, ali ovo je stvarno nevjerojatno. 

Posljednji u nizu značajnijih nereda dogodio se u studenom 2018. godine uoči uoči 'Superclasica' na kultnoj La Bomboneri. Naime, huligani Rivera napali su autobus s igračima Boce i ozlijedili nekoliko igrača nakon čega su sukob nastavili s policijom, a grad je izgledao kao ratna zona.

Inače, Maradona je u sezoni 1981./1982. osvojio prvenstvo u dresu Boca Juniorsa gdje je bio na posudbi kao igrač Argentinos Juniorsa, a odlične predstave osigurale su mu transfer od tad nevjerojatnih sedam i pol milijuna eura u Barcelonu, u kojoj je nažalost krenuo njegov (ne)sportski život jer kako je sam priznao nakon dolaska u Europu 'otkrio' je kokain.

 - Ništa posebno. Želio sam se osjećati živahnijim - obrazložio je Maradona.

Maradona je za Boca Juniorse zabio 35 golova u 70 utakmica, a u najdražem klubu se i umirovio, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba