Article_Top_970x250

(VIDEO) Krvava tučnjava u centru Beograda

rivali

(VIDEO) Krvava tučnjava u centru Beograda

ožu 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sinoć, nešto prije 21 sat došlo je do velike tučnjave navijača Zvezde i Partizana u Karađorđevom parku u blizini Veterinarskog fakulteta u Beogradu.

Oko 30 navijača sukobilo se unutar samog parka, gađali su se bakljama, a navijači maskirani fantomkama bili su naoružani i lancima, palicama, remenima, ali i noževima. Nakon nekoliko minuta žestokog obračuna, stigla je interventna policija, pa su se navijači dali u paničnu jurnjavu okolnim ulicama u blizini Hrama Svetog Save.
 
U kaosu je sudjelovalo tridesetak navijača, a jedan 23-godišnji navijač Crvene zvezde teže je ozlijeđen nakon što ga je pripadnik Grobara ranio nožem.
 
Policija, koja je u velikom broju stigla na mjesto sukoba, brzo je reagirala i uslijedila je racija i strka oko Hrama Svetog Save i okolnim ulicama. Navijači su upadali i u obližnje kafiće, kako bi se sakrili od žandarmerije, koja je upadala u te prostore i vršila raciju na licu mjesta.
 
Nakon tučnjave bilo je još navijača s ozljedama, uglavnom lakše prirode, a policija je uhitila pet navijača Zvezde te jednog Grobara, za kojeg se sumnja da je nožem uboo mladog navijača Zvezde

Neposredno prije nereda, Zvezda je igrala svoju utakmicu na Marakani protiv Napretka iz Kruševca, gdje su gosti šokirali lidera prvenstva u 91. minuti. Izgledno je da su navijači Partizana čekali svoje najveće rivale i napali su baš kada su se Delije vraćale s utakmice.
 
Podsjetimo, prije manje od godinu dana, kad su Grobari slavili titulu Partizana, upravo na istom tom mjestu dogodila se masovna tučnjava Delija i njihovih arhetipskih neprijatelja. Tada su Delije naoružani motkama napali Grobare, koji su pripremali šampionsku bakljadu ispred Hrama.

 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250