Article_Top_970x250

(VIDEO) Kako udara Stipe! UFC se sjetio Miočićevih početaka...

najava spektakla

(VIDEO) Kako udara Stipe! UFC se sjetio Miočićevih početaka...

kol 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reuters/Pixsell

Prve korake u prestižnom oktogonu Stipe je napravio još 2011. godine, a do danas je tri puta obranio naslov teškaškog prvaka, a osvajao ga dva puta. Nadamo se da će u nedjelju ujutro obraniti pojas i četvrti put.

Sve je krenulo prije 9 godina kad je u listopadu pobijedio Joeya Beltrana (38) odlukom sudaca. Stipe je do tog trenutka imao šest pobjeda iz šest profesionalnih borbi izvan UFC-a, a nakon toga je krenula velika karijera u najjačoj svjetskoj borilačkoj organizaciji. U noći sa subote na nedjelju, 15. na 16. kolovoza, brani naslov svjetskog teškaškog prvaka, a puno je toga Miočić prošao do vrha, piše 24sata.hr.

Ovo će mu biti treća borba s Danielom Cormierom (41), a američki je borac hrvatskih korijena nokautirao neka velika imena poput Marka Hunta (46), Andreja Arlovskog (41), Fabricija Werduma (43) itd. UFC se prisjetio početaka, odnosno prvih pet Stipinih nokauta u oktogonu.

Foto: Facebook/Pixsell

Prvi na popisu bio je današnji prvak teške kategorije KSW-a, tad borac u UFC-u, Phillip De Fries (34), a nakon toga su redom padali Shane del Rosario, Fabio Maldonado (40) pa spomenuti legendarni dvojac Mark Hunt (46) i Andrei Arlovski (41). Izgubio je Stipe do tada dva puta - nokautirao ga je nizozemski 'neboder' Stefan Struve (32), a Junior dos Santos (36) slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom.

Video možete pogledati OVDJE.

Poslije Arlovskog stigla je i ona nevjerojatna pobjeda protiv Werduma u kojoj je Stipe prvi put uzeo pojas teškaškog prvaka, zatim ga je i obranio protiv Alistaira Overeema (40), Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua (33) da bi onda krenula 'Stipe - DC' era. Amerikanac je slavio nokautom u prvom meču, a Stipe nokautom u drugom.

Foto: Instagram/Pixsell

Zato je na rasporedu i treći, odlučujući meč. Titula prvaka UFC-ove teške kategorije, ali i epitet najopakijeg čovjeka na svijetu. Sve je to u igri u glavnoj borbi večeri UFC-ove priredbe pod brojem 252.

Dnevnik.ba

Tagovi: