Article_Top_970x250

(VIDEO) Fešta u zgradi ŽZH: Civilna zaštita slavi svoj dan, pogledajte glazbenu izvedbu

široki brijeg

(VIDEO) Fešta u zgradi ŽZH: Civilna zaštita slavi svoj dan, pogledajte glazbenu izvedbu

velj 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite koji se slavi 1. ožujka, u Širokom Brijegu održana je svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj su uručena priznanja istaknutim organizacijama i pojedincima, poput vatrogasnih društava, organizacija Crvenog križa i pripadnika policijskih postrojbi.

Predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić u svom je obraćanju istaknuo kako županijska vlada pruža potporu Županijskom stožeru civilne zaštite, podsjetivši da je saziv Stožera civilne zaštite utvrđen rješenjem Vlade od 10. siječnja, a usvojena je i odluka o jednokratnim potporama općinama u županiji, kao i plan spašavanja od prirodnih i drugih nesreća.

- Na inicijativu Stožera, Vlada ŽZH nabavila je i četiri vatrogasna vozila koji su predani lokalnim samoupravama - dodao je Ćosić.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović prisutne je podsjetio na rad u proteklom razdoblju.

- Vidljivi su pomaci što se tiče civilne zaštite, svi vatrogasci u ŽZH su općinski djelatnici, a u proteklih godinu dana formirano je i dragovoljno vatrogasno društvo - rekao je Martinović.

Najavio je skori završetak plana zaštite od požara u općinama i gradovima ŽZH-a, a već je usvojen Program razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća za razdoblje 2018. - 2023.

- Sukladno nastavnom planu i programu, održana je edukacija učenika osnovnih škola u 67 osnovnih škola, donesena je odluka o opremanju postrojbi GSS-a, vatrogasnih službi, a te odluke donesene su jednoglasno - podsjetio je Martinović.

Istaknuo je dobru suradnju sa srodnim organizacijama iz BiH i susjedne Hrvatske.

- Suradnja s Tuzlanskom županijom je nešto što valja istaknuti, a svakodnevno smo u kontaktu s općinskim i gradskim službama u ŽZH. Također, valja istaknuti i suradnju s Civilnim zaštitama u Šibeniku i Splitu te s javnom vatrogasnom postrojbom u Zagrebu - kazao je ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250