Article_Top_970x250

(VIDEO) Deset najemotivnijih minuta u povijesti hrvatskog tenisa: Opet će vas proći trnci...

18 godina od goranovog wimbledona

(VIDEO) Deset najemotivnijih minuta u povijesti hrvatskog tenisa: Opet će vas proći trnci...

srp 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Profimedia

Finale protiv Patricka Raftera svima nam je ušlo u pamćenje, pogotovo onaj zadnji poen nakon kojeg je Goran legao na travu dok je ulazio u povijest kao prvi tenisač koji je s pozivnicom osvojio Wimbledon

Cori Gauff u petak navečer raspametila je teniski svijet. 15-godišnja senzacija ženskog tenisa pobjedom nad Slovenkom Polonom Hercog produljila je nadu da će se ove godine u Wimbledonu dogoditi čudo.

No takvo čudo već je viđeno u muškom tenisu. Goran Ivanišević nije imao 15 godina, no šanse da osvoji Wimbledon 2001. godine bile su gotovo nikakve. Izbugio je finale triput, ali to je bilo u 90-im godinama dok je još bio u top formi. Ovako s pozivnicom i ozlijeđenim ramenom zbog kojeg je propustio mnoge turnire daleko je bio od igrača od čijeg su servisa strepjeli protivnici.

Ali počeli su se opet bojati. Priča je to koju svi znamo. Goranovo praznovjerje bio je zbilja na vrlo viskooj razini. Morao je parkirati auto uvijek na istom mjestu, pogledati Teletubbiese ujutro, jeo je svaki dan piletinu i nosio iste čarape, između ostalog.

Finale protiv Patricka Raftera svima nam je ušlo u pamćenje, pogotovo onaj zadnji poen nakon kojeg je Goran legao na travu dok je ulazio u povijest kao prvi tenisač koji je s pozivnicom osvojio Wimbledon. 

Dnevnik.ba