Article_Top_970x250

(VIDEO) Blaž Slišković: "Nemamo mi više igrača poput Bilbije ili Ronalda da iz dvije prilike zabije dva gola"

Press konferencija

(VIDEO) Blaž Slišković: "Nemamo mi više igrača poput Bilbije ili Ronalda da iz dvije prilike zabije dva gola"

ožu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba/Arhiva

Trener Zrinjskog na press konferenciji pred utakmicu s GOŠK-om

Nakon ispadanja iz Kupa BiH, pred Zrinjskim je novi susret Premijer lige kada u nedjelju u Mostar dolazi momčad GOŠK-a. Plemićima preostaje borba za odlazak u Europu jer Sarajevo i u prvenstvu dominantno igra i ima prednost od 11 bodova, a na današnjoj press konferenciji, očekivano, više se govorilo o utakmici sa Sarajevom i formi Zrinjskog u drugom dijelu prvenstva.

"Evo koristim ovu priliku da kažem, kako se poslije utakmice sa Sarajevom nisam osjećao dobro i svom pomoćniku Ivankoviću sam rekao da kada izađe pred novinare, prvo što da kaže je da se izvine u moje ime, što neću moći doći i da čestita treneru Sarajeva na pobjedi. S ovim želim da demantiram one natpise 'ljut', 'razočaran' što su se odmah sutradan pojavili. Ali, izgleda da je pomoćnik za minut zaboravio što sam rekao, pa to nije ni spomenuo. Razočaran jesam bio nakon utakmice, što bi i svaki trener bio nakon ispadanja, ali ljut nisam ni malo. Bio sam ponosan na ono što su igrači dali za 90 minuta. To smo i željeli da držimo aktivan rezultat do zadnjih 15-ak minuta, ali nismo uspjeli ponovno biti kvalitetni u napadu. Imali smo svojih prilika, ali ih nismo iskoristili", kazao je trener Blaž Slišković te nastavio:

"Jučer pred trening smo imali sastanak na kojem sam čestitao igračima na utakmici sa Sarajevom. Potrošili su se maksimalno. Na stranu što mi u završnici nemamo više nemamo igrača poput Bilbije, kao ni poput Ronalda koji da nije u Juventusu, sumnjam da bi prošli bez obzira što su bili kvalitetni. Ali, kada imate igrača koji iz dvi prilike da dva gola, onda je to prevaga na terenu. Nažalost mi nemamo u ovom trenutku ni psihološki nemamo igrače koji, kada dođe do završnice akcije, da realiziraju taj mali broj prilika koje stvorimo. S te strane mogu biti nezadovoljan jer nemamo realizaciju kvalitetnu, ali s druge strane ne mogu zamjeriti igračima na htijenju i volji koju su pokazali na terenu. U ovom trenutku Sarajevo ima veći broj kvalitetnih igrača koji čine razliku na terenu što pokazuje i 11 bodova prednosti, ali i ova eliminacija u Kupu."

Više o tome o čemu je trener Blaž Slišković govorio na press konferenciji pogledajte u sljedećim videima:

Dnevnk.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250