Article_Top_970x250

Vesna Papac Slobođan u Neumu

Održana promocija knjige „Na izvoru lijeka“

Vesna Papac Slobođan u Neumu

lis 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

U srijedu je, u velikoj multimedijalnoj dvorani u sklopu nove neumske crkve, održana promocija knjige „Na izvoru lijeka“, autorice Vesne Papac Slobođan.

Knjiga je oblikovana kao zbirka anegdota, šaljivih dosjetki, viceva i šala rođenih u potrebi žitelja spisateljičinog rodnog kraja da svojoj često sivoj i teškoj stvarnosti dodaju malo boje.

Sa istim motivom Slobođan je nastupila i danas, u trenutku kada nas, njezine suvremenike, generaciju virtualnog, stresnog i neuhvatljivog vremena, muče neke druge brige. Otud „lijek“ u izvoru knjige, otud želja da nasmije.

U predgovoru knjige, koja pred čitatelja donosi obilje usmenog i nikad zapisanog bogatstva jugoistoka Hercegovine, doktor znanosti Domagoj Vidović napisao je kako se Vesna Slobođan odvažila ući u „muški svijet“ jer je dosad područje sakupljanja i zapisivanja facenda, gončica i viceva nekako bilo rezervirano za muški svijet.

Predstavljači knjiga „Na izvoru lijeka“ u Neumu bili su istraživač i publicist Stanislav Vukorep, te novinar i pisac Dušan Musa dok je moderator promocije bio Božimir Previšić.

U potpisu organizatora ovog kulturnog događanja u Neumu našli su se Muzej i Galerija Neum, Matica hrvatska Neum, Načelnik Živko Matuško te župnik don Ivica Puljić.

Dnevnik.ba