Article_Top_970x250

Veliki svećenički jubileji u crkvama u Tolisi i Plehanu

Veliki svećenički jubileji u crkvama u Tolisi i Plehanu

kol 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: radioorasje.com

Nakon nedavne mlade mise i proslave patrona, Župa UBDM Tolisa piprema se za novu svečanost.

Svoj zlatni jubilej – 50 godina misništva slavi fra Marko Oršolić Strikan, a svečano misno slavlje održat će se na otvorenom, iza samostana s početkom u 18 sati. Nakon toga upirličit će se performans judeo-kršćansko–islamske molitve, pjesma i meditacija.

Fra Marko je osnivač IMIC-a – internacionalnog multireligijskog i interkulturnog centra “Zajedno”. Od 1991., IMIC  provodi projekte koji se odnose na poboljšanje dijaloga među vjerama i kulturama, a kako je naglašeno, prvenstveni cilj je ne dozvoliti nikome da ljude dijeli religijom, jer po religiji se razlikujemo, a ne dijelimo. Cjelokupan rad Centra zasnovan je na potrebi da ljude približi jedne drugima.

I na Plehanu veliko slavlje i to tri jubileja – fra Kazimir Rehlicki slavi 60 godina misništva, fra Zlatko Matanović 55 godina misništva, a fra Jozo Gogić, fra Mlade Jozić i fra Anto Tomas slave 30 godina misnitva. Svečano euharistijsko misno slavlje održat će se u Franjevačkom samostanu sv. Marka Evanđelista na Plehanu, s početkom u 11 sati.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250