Article_Top_970x250

Velikani engleskog Premiershipa žele smanjiti ligu

engleska premier liga

Velikani engleskog Premiershipa žele smanjiti ligu

ožu 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Klubovi Premiershipa sutra će glasati o radikalnim promjenama koju su predložili šest najvećih engleskih klubova.

Liverpool, Manchester United i ostali članovi engleskog "Big Six" žele da se Premier liga smanji s 20 na 18 klubova, da se ukine pomoć klubovima koji su ispali u nižu ligu te da se smanji broj glasova potrebnih za promjene u ligi. Trenutačno je za to potrebno 14 glasova, a "veliki" žele da za promjene bude dovoljno šest glasova od devet najvažnijih klubova, a to su United, Liverpool, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham te West Ham, Southampton i Everton.

Taj prijedlog predstavljen je u listopadu prošle godine, a tadašnji izvršni direktor Premier lige Richard Masters rekao je da bi on mogao vrlo lako biti usvojen. No, engleski mediji uoči sutrašnjega glasovanja pišu da nema nikakve šanse da taj prijedlog dobije 14 potrebnih glasova klubova.

"Nadali smo se da će se klubovi u međuvremenu urazumjeti, ali to se nije dogodilo. Neće biti ništa od predloženih promjena, jednostavno nema dovoljno glasova", rekao je izvor The Suna.

Promjene sustava natjecanja aktualizirale su se nakon najave promjena u Ligi prvaka od 2024. godine. Najveći klubovi žele smanjiti broj utakmica u domaćem prvenstvu jer će ih biti više u novoj Ligi prvaka, ali barem za sad promjena u Premiershipu, ne dogodi li se nešto senzacionalno, neće biti.

Dnevnik.ba

Standings provided by SofaScore LiveScore