Article_Top_970x250

VELIKAN SE UMIROVIO Sandro Sukno objavio kraj karijere

vaterpolo

VELIKAN SE UMIROVIO Sandro Sukno objavio kraj karijere

svibnja 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista u povijesti i kapetan hrvatske reprezentacije, 28-godišnji Sandro Sukno odlučio je završiti karijeru.

Sukno je zbog zdravstvenih tegoba prijevremeno morao otići u mirovinu, a sportskoj publici obratio se priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti:

- Poštovani prijatelji sporta,  kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem obavijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku. Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru. 

Naime, nakon operacije na srcu u SAD početkom prošle godine, koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotna garancija zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola, koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Nažalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobno bih ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u posljednjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, posebno matičnom klubu VK "Jug CO", u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.  Zauvijek ostajem najveći navijač hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta. 

S poštovanjem, Sandro Sukno - stoji u priopćenju Sukna, koji je 2017. godine proglašen najboljim vaterpolistom na svijetu.

Dnevnik.ba