Article_Top_970x250

Velika čast i potvrda koliko je važan za Barcu: Valverde imao samo jedan ultimatum: "Ako želite mene, Rakitić ostaje!"

Hrvatski veznak

Velika čast i potvrda koliko je važan za Barcu: Valverde imao samo jedan ultimatum: "Ako želite mene, Rakitić ostaje!"

ožu 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

"Valverde je dobio obećanje da se Hrvata neće prodati ovog ljeta, čime je osigurao kontinuitet za jednog od svojih ključnih igrača"

Sjećate se nedavnih natpisa po svjetskim i domaćim medijima, kako Ivan Rakitić napušta Barcelonu na ljeto. Tko je i malo gledao katalonski klub ove sezone shvatio je kako je hrvatski dokapetan jedan od ključnih igrača trenera Ernesta Valverdea.

Pod palicom 55-godišnjeg španjolskog stručnjaka Rakitić je odigrao 97 utakmica, a skoro sve je bio starter u momčadi Barce. Odigrao je pet utakmica više od Busquetsa i šest više od Messija, koji su također nezamjenjivi kod Valverdea.

Čelnici katalonskog kluba su zadovoljni poslom koji obavlja Valverde i željeli su mu produžiti ugovor, a ni španjolski stručnjak nije imao puno ultimatuma da se suradnja nastavi. Ustvari, ima samo jedan, a on je 'Ivan Rakitić mora ostati u Barceloni'. To mu je obećano, te je Valverde potpisao ugovor po kojem će na klupi Barcelone biti do ljeta 2020. godine.

"Prije nego što je produžio ugovor, trener je tražio i dobio obećanje od kluba da će hrvatski reprezentativac ostati u Barceloni. Rakitić ima sjajnog saveznika u svlačionici, a to je Ernesto Valverde. Štoviše, trener Barce je htio osigurati ostanak Rakitića prije nego što je produžio ugovor u veljači. Valverde je dobio obećanje da se Hrvata neće prodati ovog ljeta, čime je osigurao kontinuitet za jednog od svojih ključnih igrača", piše španjolski AS.

To je još jedna potvrda kako je Ivan Rakitić glavni čovjek veznog reda katalonskog diva, koji ove sezone lovi trostruku krunu. Španjolsko prvenstvo su gotovo osigurali, u finalu su Kupa kralja, a plasirali su se i u četvrtfinale Lige prvaka. Ne treba ni spominjati kako je u svim tim uspjesima Raketa bio veoma važan kotačić u moćnom katalonskom stroju.

Dnevnik.ba/ T.R.