Article_Top_970x250

Večeras prvo sučeljavanje glavnih kandidata za mjesto premijera

bernardić - plenković

Večeras prvo sučeljavanje glavnih kandidata za mjesto premijera

lip 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hina/Pixsell

Veečras u 20 sati na RTL-u napokon će se sučeliti lideri dviju političkih opcija koje prema anketama imaju najveću podršku građana Republike Hrvatske - aktualni premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i šef SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić.

Do sučeljavanja Plenkovića i Bernardića moglo je doći još prije dva tjedna na HRT-u, no Bernardić je to odbio. Samo nekoliko dana nakon što je Bernardić odbio sučeljavanje na HRT-u, potvrđeno je ono na RTL-u.

"Mi smo potvrdili sučeljavanje na RTL-u 29. lipnja. Apsolutno nema straha, ja jedva čekam sučeljavanje. Ono što se sada događa je da on neuspješno pokušava kukati i zapomagati putem medija da sam ja odbio sučeljavanje. Ja nisam odbio nikakvo sučeljavanje. Odbio sam prije početka izborne kampanje sudjelovati u predizbornom showu koji je on organizirao na HRT-u", kazao je tada Bernardić.

Plenković i Bernardić nikada se prije nisu sučelili u TV debati. Na prošlim je parlamentarnim izborima SDP vodio današnji predsjednik Republike Zoran Milanović, a uoči europskih izbora nije bilo takvog sučeljavanja. 

Večerašnji prvi duel lidera HDZ-a i SDP iščekuje se i zbog prilično teških riječi koje su jedan o drugome izrekli i prije službene kampanje. 

U posljednje vrijeme predmet međusobnog obračuna najviše je bio Plenkovićev (ne)odlazak u samoizolaciju nakon kontakta sa zaraženim najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem.

"To što bi njima bilo draže da ja odem u samoizolaciju pa da Bernardić pobjegne s još dva sučeljavanja, to je drugo pitanje. To je ključ te teze", poručio je Plenković.

"Ja jedva čekam sučeljavanje. Što se mene tiče, sučeliti se možemo putem videolinka. Ako će mu olakšati, ja ću se isto uključiti putem videolinka", izjavio je Bernardić. Vjerujem da će ekipa s RTL-a, jer je prvo sučeljavanje na RTL-u, osigurati sve nužne pretpostavke", dodao je Bernardić.

I Plenković kaže da se veseli sučeljavanju.

"Veselimo se, veselimo se susretu na vašoj televiziji u ponedjeljak. Sučeljavanja su bitan dio kampanje", kazao je Plenković.

Osim večerašnjeg sučeljavanja na RTL-u, Plenković i Bernardić bi se još trebali sučeliti dva puta, u srijedu, 1. srpnja, na HTV-u te u petak, 3. srpnja, na Novoj TV.

Dnevnik.ba