Article_Top_970x250

Već prvog dana koronavirus ušao u beogradsku školu: Roditelji učenika prijavljeni zbog nesavjesnog ponašanja

koronavirus u srbiji

Već prvog dana koronavirus ušao u beogradsku školu: Roditelji učenika prijavljeni zbog nesavjesnog ponašanja

ruj 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Blic

Već 1. rujna koronavirus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja učenika koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvjete podnijelo je prijavu Centru za socijalni rad zbog povrede sigurnosti druge djece i nesavjesnog ponašanja. Ovo je za "Blic" potvrdio ministar prosvjete Mladen Šarčević.

Slučaj se dogodio u Osnovnoj školi "Braća Jerković" u beogradskom naselju Železnik. Kako piše "Blic" učenik ide u treći razred, a majka ga je poslala u školu 1. rujna iako je čekala rezultate testa na covid 19.

Naime, dijete je testirano 31. kolovoza, a roditelji su ga, unatoč tome što još uvijek nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na covid, poslali među ostalu djecu u školu. Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah obavijestila učiteljicu. Međutim, dijete je već provelo smjenu zajedno s ostalima iz grupe.

Grupa učenika, s kojom je zaraženi učenik bio u kontaktu, prebačena je na online nastavu. Učitelj također ne dolazi u školu.

Za sada nije poznato iz kog razloga su roditelji testirali dijete dan prije polaska u školu, niti da li je ono imalo nekakve simptome bolesti, odnosno bilo kakvu sumnju na koronavirus.

Dnevnik.ba