Article_Top_970x250

Vareški izviđači pokrenuli akciju za kupnju kombija

veliki broj aktivnosti

Vareški izviđači pokrenuli akciju za kupnju kombija

sij 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

OI Zvijezda Vareš već petu godinu nastoji uključiti svoje članove u što veći broj aktivnosti,

Tako da su do sada sudjelovali na brojnim izviđačkim natjecanjima, smotrama, kampovima, muzičkim festivalima i drugim manifestacijama u mnogim gradovima širom BiH, ali i u susjednim državama.

„Naš Vareš, iako najljepši gradić na svijetu, ima jednu malecku manu, promatrano sa aspekta putnih komunikacija – daleko je od važnijih putnih tokova i prometnica, tako da velike poteškoće imamo s organizacijom prijevoza. Do sada su djecu u najvećem broju slučajeva vozili brđani vlastitim vozilima, a u 2017. godini imali smo i značajnu podršku Općine Vareš i općinskog načelnika po pitanju prijevoza, posebno za odlaske izvan granica BiH“, navode u pozivu vareški izviđači.

Međutim, i Općina u tu svrhu angažira privatnog prijevoznika tako da ti troškovi nisu mali, a vareški izviđači ne žele opterećivati ionako slabašan općinski proračun. Zato su odlučili pokrenuti donatorsku akciju radi prikupljanja novca za kupovinu polovnog kombi vozila, koje bi im znatno olakšalo tegobe oko prijevoza.

Potreban im je iznos od oko 10.000,00 KM (a trude se naći i nešto jeftinije), iznos koji „na prvu“ izgleda nedostižan, ali „na drugu“ – onu ljudsku i solidarnu, i nije tako visok ako svako doprinese barem malo, onoliko koliko može ili želi. Kako je zrno po zrno nastala pogača, i kamen po kamen palača, tako će se, šaraf po šaraf, „izgraditi“ i izviđački kombi.

Iz OI Zvijezda Vareš mole da ih i ovaj put podržite, uplatama na žiro račun odreda sa naznakom “donacija za kombi vozilo”, ili putem blagajne, uplatom kod blagajnika Daria Dodika.

OI Zvijezda Vareš će, kao i do sada, javno objaviti sve donacije, osim ukoliko neki donator zatraži da ostane anoniman. Izviđački pozdrav i unaprijed hvala svima koji će se odazvati na akciju prikupljanja sredstava za kombi vozilo, piše Radio Bobovac.

Za uplate u KM:
Primatelj: UDRUŽENJE ODRED IZVIĐAČA ZVIJEZDA VAREŠ
Svrha uplate: “donacija za kombi vozilo”
Adresa: ZVIJEZDA 16 VAREŠ
Transakcijski račun: 3385802224231316

Za uplate iz inozemstva – EURO:
primatelj: UDRUŽENJE ODRED IZVIĐAČA ZVIJEZDA VAREŠ
Adresa: ZVIJEZDA 16 VAREŠ
svrha uplate: “donacija za kombi vozilo”
Devizni račun: IBAN  BA39 3385804824246185
SWIFT: UNCRBA 22
Ime i adresa banke: UNICREDIT BANK D.D.
Kardinala Stepinca bb
88000 Mostar

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250