Article_Top_970x250

Užas u Austriji: Navijač pogodio suca bocom i razbio mu glavu

Sramota u Grazu

Užas u Austriji: Navijač pogodio suca bocom i razbio mu glavu

kol 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pomoćnik je ostao ležati u krvi, a utakmica je prekinuta na čak 40 minuta.

Ono što se viđa u nižim ligama trećeg svijeta, večeras se dogodilo na ponajvećoj europskoj sceni i to u Austriji. Na utakmici 3. pretkola Europske lige između Sturm Graza i AEK Larnace jedan od domaćih navijača pogodio je pomoćnog suca staklenom bocom i razbio mu glavu.

Očito iznerviran igrom svoje momčadi, koja je u tim trenucima gubila s 0:2, huligan je s tribina bacio staklenu bocu prema terenu, ostaje pitanje kako ju je uspio unijeti na stadion, te pogodio pomoćnog suca u glavu.

Pomoćnik je ostao ležati u krvi, a utakmica je prekinuta na čak 40 minuta. No, odlučeno je da se nakon ovog nemilog događaja susret i nastavi. Vjerojatno jer se radi o austrijskom klubu. Na kraju je AEK Larnaca slavio s tih 0:2 i u uzvratu na Cipru imaju lijepu zalihu, ako do njega uopće i dođe jer je ovaj incident možda izbacio Sturm iz Europske lige od strane UEFA-e.

Nakon utakmice oglasio se i Sturm kratkim priopćenjem:

"Ponašanje navijača na današnjoj utakmici nikako nije prihvatljivo. Ono šteti reputaciji čitavog nogometa i nas kao kluba. Uvijek se trudimo slaviti nogomet, a fair-play je naš prioritet. Žao nam je što smo danas razočarali ljubitelje nogometa. A osoba koja je pogodila suca je pronađena, te će biti sankcionirana od strane nadležnih tijela."

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250