Article_Top_970x250

Uskoplje: Na automobilma opet poruke

Poruke drugačijeg sadržaja

Uskoplje: Na automobilma opet poruke

kol 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Desetak dana nakon što su osvanuli uvredljivi, iscenirani grafiti u Uskoplju , koji su za cilj imali izazivanje nacionalnih tenzija, mržnje i netrpeljivosti, isti su se pojavili opet danas, ali u sasvim drugom obliku i s drugačijim porukama.

Naime, današnji plakati u Uskoplju pozivaju na mir, toleranciju, zajedništvo i međusobno uvažavanje, te šalju potpuno suprotnu poruku u odnosu na grafite koji su osvanuli prije desetak dana.

Podsjetimo, Adis Pokvić  prije nekoliko dana ispisao je uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice.

Policijski službenici MUP SBK/KSB u suradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog lica A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterisane kao djelo „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“.

Dnevnik.ba