Article_Top_970x250

Umro vratar portugalske rukometne reprezentacije

u 32. godini

Umro vratar portugalske rukometne reprezentacije

velj 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vratar portugalske rukometne reprezentacije i Porta Alfredo Quintana (32) umro je u petak, četiri dana nakon što je na treningu kluba doživio srčani udar, objavio je Portugalski rukometni savez.

Portugalski reprezentativac kubanskog podrijetla pretrpio je u ponedjeljak na treningu srčani udar. Liječnici su se danima borili za njegov život, stavili su ga i u induciranu komu, ali nažalost, njegovo srce nije izdržalo, prenosi Hina.

Preminuo je u 32. godini. Quintana je na vratima portugalske reprezentacije debitirao 2014. godine, a upisao je 67 nastupa, dok je u Portu proveo cijelu karijeru.

"Nemam riječi koje mogu objasniti ono što trenutno osjećam. Samo mi pada na pamet da mislim da veličina, ali i ranjivost kod ljudi, nema granica. Mnogo trenutaka smo dijelili zajedno i teško mi je zamisliti da više neće biti s nama. Nedostajaat će mi kao sportaš, ali prije svega kao osoba koja uvijek širi radost, entuzijazam i život. Sućut ožalošćenoj obitelji," kazao je portugalski izbornik Paulo Pereira.

Oglasio se i predsjednik portugalskog rukometnog saveza Miguel Laranjeiro.

"Bez riječi sam. Alfredo Quintana nas je naglo napustio. Nije pošteno, svojim vedrim duhom uvijek je davao važan doprinos u svakoj utakmici u koju je ušao. Njegov odnos s javnošću uvijek je bio izvanredan u svako doba. Nikad to nećemo zaboraviti," kazao je.

Podsjetimo, Portugal u ožujku igra kvalifikacije za Olimpijske igre s Hrvatskom, Francuskom i Tunisom.

Dnevnik.ba

Tagovi: