StoryEditor

Umro 19-godišnjak ranjen u sukobu navijača Partizana i Crvene zvezde

Piše D  /  19.08.2017., 06:08h

Preminuo je navijač Partizana Demir Jukić (19), teško ranjen u sukobu sa navijačima Crvene zvezde početkom lipnja, saznaje B92.

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je početkom lipnja kada je mladić rođen 1998. godine upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči. Jukiću je tada jedan metak završio u kičmi.

Grupu navijača Partizana tada je napala grupa navijača suparničkog kluba, a očevici su ispričali medijima kako je više od 20 vozila bilo blokirano na raskrsnici Ulice Ivana Ribara u Novom Beogradu.

Očevici su također naveli da je viđena grupa momaka kako automobilom dolazi na mjesto incidenta, naoružana štangama.

Večernje novosti su prenijele svjedočenja stanara zgrade u kojoj je upucan 19-godišnjak. Oni su naveli kako se "moglo naslutiti da će do sukoba doći", kao i da se u prethodnim danima na tom mjestu okupljala grupa, koja nije pravila incidente.

Prema njihovim tumačenjima, do obračuna je vjerojatno došlo zbog nekoliko grafita crno-bijelih koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, usprkos tomu što cijeli kraj “pripada” jednoj grupi navijača Partizana.

Nakon toga među građanima organizirana je akcija davanja krvi za Jukića kojoj su se odazvali i navijači Welsa prije i nakon meča njihove reprezentacije sa reprezentacijom Srbije.

Policija se povodom ovog slučaja nije oglasila.

U tom periodu dogodili su se još neki sukobi navijača dva beogradska kluba, jedan čak i kod Hrama Svetog Save, kada su pristalice Crvene zvezde naoružane štangama napale suparničku grupu, koja je se okupila "kako bi proslavila osvajanje titule Šampiona Srbije i osvajanje Kupa Srbije".

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:22