Article_Top_970x250

Umrla kontrolorka leta koja je prva pozdravila Gotovinu na povratku u Hrvatsku

tužna vijest

Umrla kontrolorka leta koja je prva pozdravila Gotovinu na povratku u Hrvatsku

tra 09, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Preminula je Tamara Majić (54), kontrolorka leta koja će u javnosti ostati upamćena kao žena koja je prva poželjela dobrodošlicu umirovljenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na povratku u Hrvatsku iz Haaga.

Informaciju o njezinoj smrti na Facebooku je objavila Hrvatska kontrola zračne plovidbe, prenosi Index.hr.

"Otišla je naša Tamara, kontrolorka zračnog prometa koja je izgovorila legendarnu poruku dobrodošlice generalima Gotovini i Markaču prilikom povratka u domovinu nakon oslobađajuće presude u Haagu. Draga Tamara, od srca ti hvala na svemu! Počivala u miru", stoji u objavi Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Otišla je naša Tamara, kontrolorka zračnog prometa koja je izgovorila legendarnu poruku dobrodošlice generalima Gotovini...

Objavljuje Hrvatska kontrola zračne plovidbe - Croatia ControlPetak, 9. travnja 2021.

"Dragi naši generali, Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor za koji ste se borili i žrtvovali. Od srca vam hvala na tome. Dobro došli!" izgovorila je Majić 16. studenog 2012., kad su se Gotovina i Markač vratili iz Haaga u Hrvatsku nakon oslobađajuće presude.

Od Majić se na Facebooku oprostio i njezin mentor, umirovljeni kontrolor leta Josip Lušić.

"Tamara Majić, moja draga prijateljica, učenica na zagrebačkom tornju iz 90-ih, višegodišnja kolegica na TMA Zagreb, s kojom sam odradio posljednju smjenu prije odlaska u mirovinu, danas nas je zauvijek napustila. Počivaj u miru, Tamara...", napisao je Lušić.

Tamara Majić, moja draga prijateljica, učenica na zagrebačkom tornju iz 90-ih, višegodišnja kolegica na TMA Zagreb, s...

Objavljuje Josip LušićPetak, 9. travnja 2021.

Dnevnik.ba

Tagovi: