Article_Top_970x250

UEFA primjenila novo pravilo za Euro 2021. Bilo je govora i o navijačima

krovna europska nogometna organizacija

UEFA primjenila novo pravilo za Euro 2021. Bilo je govora i o navijačima

ožu 31, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Reprezentacijama na Europskom nogomentom prvenstvu koje se održava od 11. lipnja do 11. srpnja bit će dopušteno da na utakmici izvedu svaka po pet zamjena, objavila je UEFA u srijedu.

Pravilo o pet zamjena uvedeno je kao privremena mjera zbog poteškoća s kojima su momčad suočene tijekom pandemije korona virusa i trenutačno je na snazi u utakmicama između europskih klubova te na kvalifikcijskim utakmicama za SP 2022. u Europi.

"Kako razlozi za pravilo o pet zamjena ostaju valjani, a s obzirom na to da se to pravilo već provodi na kvalifikacijskim utakmicama za SP koje traju od ožujka 2021. do ožujka 2022., odlučeno je da se dopuna proširi na UEFA-in EURO 2020. u lipnju i srpnju 2021. ove godine te na finale UEFA-ine Lige nacija u listopadu 2021. i razigravanje za ispadanje iz UEFA-ine Lige nacija u ožujku 2022.", stoji u priopćenju UEFA-e.

UEFA je analizirala prethodno donesenu odluku koja se odnosi na povratak navijača na tribine na utakmicama koje se igraju pod okriljem UEFA-e, a kojom je dozvoljeno popunjavanje 30 posto kapaciteta stadiona. S obzirom da se svaka od 55 članica UEFA-e suočava s različitim situacijama u borbi s pandemijom koronavirusa, takvo pravilo više nije potrebno te se odluka o dozvoljenom broju navijača prepušta lokalnim, odnosno nacionalnim vlastima koje preuzimaju odgovornost. Ovime se ukida prethodno donesena odluka, kao i zabrana prisustva navijača na utakmicama futsala.

Ipak, odluka UEFA-e donesena u listopadu 2020. godine, a koja se odnosi na zabranu prisustva gostujućih navijača na utakmicama pod okriljem UEFA-e, ostaje na snazi i to do finala koja se igraju u svibnju 2021. godine.

Dnevnik.ba