Article_Top_970x250

UEFA otkazala dvije utakmice Europa lige

koronavirus

UEFA otkazala dvije utakmice Europa lige

ožu 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: UEFA.com

UEFA je potvrdila da se utakmica osmine finala Europa lige između Intera i Getafea, koja je na rasporedu bila u četvrtak, neće odigrati prema sadašnjem rasporedu.

Razlog je, naravno, epidemija koronavirusa koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemijom. Getafeov predsjednik sinoć je rekao da njegov klub neće putovati u Italiju na utakmicu pa makar to značilo izbacivanje iz natjecanja. 

"Nije nas strah, nego smo oprezni i odgovorni. Virus je i u Madridu tako da zbog toga ne moramo ići u Italiju. Zatražili smo od UEFA-e da razmotri alternativnu lokaciju odigravanja utakmice. Puno toga se mora promijeniti", rekao je Angel Torres.

U Europa ligi je osim ove utakmice otkazana i ona između Seville i Rome nakon što su španjolske vlasti poručile da neće prihvatiti zrakoplov s igračima iz Rima

UEFA je danas odlučila da se ove utakmice otkazuju, a eventualni novi termin odigravanja bit će objavljen naknadno. Jučer se pojavila i vijest da se razmatra potpuno otkazivanje Lige prvaka i Europa lige ove sezone zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Susret Valencije i Atalante igrao se pred praznim stadionom, a tako će biti i večeras u Parizu gdje igraju PSG i Borussia Dortmund te sljedećeg tjedna na Nou Campu na susretu Barcelone i Napolija.

Dnevnik.ba