Article_Top_970x250

UEFA održala veliki sastanak, evo kada bi se trebala završiti Liga prvaka i Europska liga

koronavirus i sport

UEFA održala veliki sastanak, evo kada bi se trebala završiti Liga prvaka i Europska liga

tra 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

UEFA je putem videokonferencije, namijenjene glavnim tajnicima svih europskih saveza, predstavila novosti po pitanju opcija koje razmatraju dvije radne skupine koje su formirane sredinom ožujka, a bave se problematikom i utjecajem epidemije koronavirusa na nogometne aktivnosti diljem Europe.

Predstavljeno je nekoliko opcija po pitanju kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja. Tako su predloženi termini za finale Europa lige 27. kolovoza te dva dana kasnije za finale Lige prvaka. Savezi su dobili preporuku da se nacionalna prvenstva završe u postojećim formatima u raspoloživim terminima do kraja ljeta.

Postoje tri opcije i za odigravanje dokvalifikacija za Europsko prvenstvo. Utakmice će se igrati u rujnu i listopadu, listopadu i studenom ili samo u studenom. 

"Ponovno je snažno naglašena preporuka da se sva prvenstvena i kup natjecanja uspješno okončaju, ali Uefa će razmotriti izvanredne slučajeve ako se neka liga otkaže. Takve posebne situacije Uefa će razmotriti kada se razviju upute vezane za sudjelovanje u europskim natjecanjima. Videokonferenciji su ispred HNS-a prisustvovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac", objavio je HNS i dodao da će Uefa konačne odluke objaviti nakon sastanka Izvršnog odbora u četvrtak.

Dnevnik.ba